VM-kamp om 330 millioner kroner

Mindre enn en uke før fotball-VM starter er det en intens dragkamp om en ekstrapott på rundt 330 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Det er kringkastingsunionen EBU som trolig må punge ut med dette til FIFA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lagene som når sluttspillet skal dele det meste av summen. Går Norge videre kan det bli svært god butikk.

Det er fortsatt ikke avklart hva de lagene som går videre i VM får for å spille kampene i sluttspillet. For hver av kampene i gruppespillet får lagene drøye 5 millioner kroner. Det er også minimumsbeløpet for hver av kampene i sluttrunden.

Det gir minimum 15 millioner for hvert lag og maksimalt 35 millioner til de lagene som går til semifinaler og finale. Det siste har både lagene og Det internasjonale fotballforbundet vært misfornøyd med.

En gruppe personer er utnevnt av FIFA-styret til å forhandle ferdig med EBU om et beløp på rundt 330 millioner kroner til fordeling på sluttspillet. Avtalen er fortsatt ikke klar, men fristen går ut i helgen når FIFA-kongressen samles i Paris.

Norges Fotballforbund (NFF) budsjetterer med et overskudd på 10 millioner kroner for VM-deltakelsen. Lykkes FIFA i å få gjennom sine krav kan finalekampene bli en gullgruve for Norge.

NFF har i budsjettet gått ut fra at Norge vinner en kamp, taper en og spiller en kamp uavgjort i de tre gruppekampene. Deretter er det budsjettert med tap i åttedelsfinalen. Siden beløpet for den siste kampen ennå ikke er klart, er det bare budsjettert med 15 millioner kroner for de tre første kampene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer