EXIT: Tysklands Toni Kroos fikk kjørt seg i kampen mot Sør-Korea. AP Photo/Lee Jin-man/NTB/Scanpix.
EXIT: Tysklands Toni Kroos fikk kjørt seg i kampen mot Sør-Korea. AP Photo/Lee Jin-man/NTB/Scanpix.Vis mer

VM-sjokk gir inntektshopp for spillselskapene

Mange av VM-favorittene har allerede reist hjem fra Russland. Det er godt nytt for spillselskapene.

(Finansavisen): Etter flere store overraskelser i årets mesterskap har Spania, Portugal, Tyskland og Argentina allerede har reist hjem fra VM i Russland. Ifølge analytiker i Pareto, Viktor Högberg, er det gode nyheter for spillselskapenes inntjening at favorittene taper.

- Det gjør at spillselskapene sitter igjen med en større andel av spillernes penger. Odds-nivåene blant lagene er ikke nok til å jevne ut usikkerheten for spillselskapene. Dette er på grunn av volatile volum, og en hard konkurranse blant spillselskapene om å tilby mest attraktive odds, sier Högberg til Finansavisen.

Ifølge en oppdatering fra Pareto har kampene som ble spilt innen utgangen av juni vært gunstige for spillselskapene.

- Det har vært mange kamper med uventede resultater så langt. Den første uken i VM var ganske bra for spillselskapene, andre uken var normal, mens den tredje uken var veldig bra. Samlet sett vil dette ha minst en liten positiv innvirkning for selskapenes sportsinntekter i andre kvartal, sier Högberg til Finansavisen.

For spillaktører som Kindred og Betsson utgjør inntektene fra sportstipping henholdsvis 45 prosent og 25 prosent. Aktører som har en mindre del av inntjeningen fra sport benytter arrangementet til å tiltrekke seg kunder gjennom markedsføringskampanjer.

Pareto lister i sin oppdatering Kindred og Kambi som kandidater som vil tjene godt på sportsbooking i andre kvartal. Finansavisen kan fortelle at Aspire Global, Mr Green, Betsson og LeoVegas er meglerhusets førstevalg foran rapporteringssesongen.

Andre økonominyheter:
Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer
Ny analytiker tar over – spår rekordnotering