VM-studio på Kiel-ferja

TRONDHEIM (Dagbladet): NRK 1 satser på et flytende VM-studio under ski-VM i Trondheim. Programlederne Arill Riise og Karen Marie Ellefsen skal lede sendingen fra Kiel-ferja «Prinsesse Ragnhild», som skal ligge ved kai i kanalen like nedenfor Royal Garden Hotel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Trondheim i kveld» er arbeidstittelen på programmet, som skal sendes fra kl. 20 ti kvelder under VM.

Hvert program varer i en time og ett kvarter, bare avbrutt av nyheter klokka 21.

- Dette skal bli et TV-show som tar VM-byen på pulsen, både når det gjelder hendelser og stemning, sier Bjørn Stuevold, som sitter i prosjektledelsen og skal være vaktsjef under sendingen.

Han lover at vi skal få møte norske toppartister, VM-vinnere og kanskje også tapere. Det blir aktuelle tema og mange direktereportasjer.

Artistene

Det er ennå ikke helt klart hvilke artister vi får se i VM-studio, men etter hva vi erfarer, vil både Åge Aleksandersen og D.D.E. bli å finne på scenen.

Nyttårsshowet fra Olavshallen er blitt kraftig kritisert for å ha med for få trønderske innslag, og mange har ringt NRK og spurt om VM-showet blir mer trøndersk.

- Det blir ikke et heltrøndersk program. Vi må huske at dette er et ski-VM, og passe oss så vi ikke gjør det til et kretsmesterskap. Men programmet blir trøndersk ved at det sendes fra Trondheim, og når vi skal ha med oss kremen av norske artister, er ikke trønderne til å komme utenom, sier Stuevold.