Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vodka reddet elefanter fra Sibir-kulda

- Drakk seg varme i 40 minusgrader.

 KULDEBEHANDLING:  Denne indiske sirkuselefanten ble avbildet under en sirkusturne i Monoglia, hvor det også ble meldt om at elefantene ble servert vodka for å holde varmen. Foto: NTBSCANPIX/ AFP PHOTO/Peter PARKS
KULDEBEHANDLING: Denne indiske sirkuselefanten ble avbildet under en sirkusturne i Monoglia, hvor det også ble meldt om at elefantene ble servert vodka for å holde varmen. Foto: NTBSCANPIX/ AFP PHOTO/Peter PARKS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge en russisk talsmann ble to indiske sirkuselefanter på 45 og 48 år reddet fra den nådeløse Sibir-kulda ved hjelp av varmt vann og vodka, skriver BBC.

Varmet opp med vodka Traileren de ble fraktet i tok fyr, og elefantene måtte derfor tas med ut i kulda. Det var 40 minusgrader utendørs, og elefantene fikk frostskader på øreflippene og føttene. Men de overlevde.

En talsmann sier til det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti at dyrene ble varmet opp med vodkablanding.

- De begynte å brøle som om de var i jungelen. Kanskje var de lykkelige, sier mannen til nyhetsbyrået.

I tillegg fikk de elefantene til å løpe rundt, så de skulle holde varmen.

Hørte til sirkus Elefantene ble så fraktet til en lokal høgskole hvor de fikk varme seg i en garasje. Elefantene tilhører et polsk sirkus som var på turne i området, ifølge BBC.

Sirkusdirektøren mener dyrene ville dødd uten vodkabehandlingen.

Også tidligere har mediene skrevet om vodkabehandling til kalde elefanter. I 2006 ble det skrevet om at flere elefanter fra et russisk sirkus ble gitt vodka under en Mongolia-turne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!