Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vogna mi var heldigvis fastboltet

Torvald Strand (71) fant campingvogna si full av gjørme etter at elva Vinstra flommet over Smegarden camping natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRIVDALEN (Dagbladet): - Dette er trøstesløse greier. Vannet må ha stått helt opp til vinduene, sier Torvald Strand til Dagbladet.

I 27 år har 71-åringen fra Averøya hatt campingvogna si stående på Smegarden camping sør for Oppdal. I går fant han den med bulkete vegger og et fem centimeter tykt gjørmelag på golvet.

- Jeg mistet kona mi for et par måneder siden og skulle hit for å koble av i helga - skifte takluke og gjøre litt arbeid på vogna. I stedet ble jeg møtt med dette forferdelig triste synet, sier Strand og skuer utover campingplassen.

Katastrofeområde

Sønderrevne campingvogner, røtter, asfaltblokker og leirvoller vitner om de voldsomme naturkreftene som har herjet det siste døgnet. Brukne lysmaster hviler mot opprevne gressvoller. Søppelkasser, knuste speil, plattinger og verandalykter ligger halvveis begravd i leirmassene.

Unge og gamle campingturister prøver fortvilet å redde det som reddes kan. Smegarden camping ser ut som et katastrofeområde. Strømmen er borte. Sanitæranlegget er ødelagt.

- Flere av campingvognene seilte av gårde da elva flommet over. Min var heldigvis fastboltet, men den må nok kondemneres uansett. Jeg får leie meg ei hytte for natta, sukker Torvald Strand.

Et steinkast unna, nede på E6, graver redningsmannskapene på spreng for å rydde steiner etter den sammenraste Vinstrabrua. Brua skapte store trafikkproblemer i hele går. Ettersom det i tillegg var stor rasfare lenger nede i Drivdalen, måtte E6 over Dovre sperres.

Vann i kjellere

Vinstras verste herjinger roet seg i går ettermiddag, men langs riksvei 70 mellom Oppdal og Sunndalsøra flommet vannet fortsatt voldsomt.

Bekkene rant i strie strømmer ned de stupbratte fjellveggene rundt Sunndalsøra. På Grøa stadion sto vannet halvannen meter opp på fotballmålene. Coop-butikken, gjestgiveriet og Signe Småvik (50) hadde sitt svare strev med å tømme kjellerne sine for vann.

- Jeg fikk sjokk da jeg kom ned i kjelleren i morges. Vannet sto helt opp til knærne på meg. Veden fløt rundt. Heldigvis er det bare en vaskemaskin og en fryser som har gått tapt, sier Småvik, som gikk i skytteltrafikk mellom kjelleren og plenen med vannbøtter.

- Jeg har aldri opplevd noe slikt som dette før, sier 50-åringen.

Litt lenger nord, på Almhjell, rant en tilsynelatende uskyldig bekk fullstendig over. Flere fjøs og kjellere sto under vann. Den smale gårdsveien opp til Almhjell gård hvor Edle Zakariassen bor, hadde rast ut.

- Dette er skikkelig skummelt. Det er ikke elva som er verst, men bekkene som drar med seg røtter og stein og tetter løpene. Jeg har bodd her i 30 år. Aldri har jeg sett noe slikt, sier Zakariassen.

GJØRME: Det var et begredelig syn som møtte Torvald Strand (71) på Smegarden camping sør for Oppdal i går. Vogna og forteltet var fulle av gjørme og skitt etter elva Vinstras ville ferd ned dalen.
RAST UT: Flere veier nedover i Drivdalen hadde rast ut etter flommen.