Vognkommandør risikerer straff

-Ett av mannskapet ropte ut at det sto en bil i veien. Da ble jeg skremt, forteller vognkommandøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vognkommandøren på stridsvogna som onsdag kjørte over en personbil risikerer fengselsstraff hvis saken havner i retten, skriver Adresseavisen.

Vognkommandøren forteller avisa at han kikket ned på navigasjonsinstrumentene inne i stridsvogna da Mercedesen plutselig sto i veien.

- Det var bare et kort øyeblikk at jeg dukket hodet ned i vogna for å sjekke kart og gps. Rett før hadde jeg sett at veien var klar. Så merket jeg at vogna begynte å klatre samtidig som ett av mannskapet ropte ut at det sto en bil i veien. Da ble jeg skremt, forteller vognkommandøren. Han er skikkelig lei seg for det som
skjedde.

Ut over dette vil han ikke forklare seg nærmere, siden saken er under etterforskning både av militærpolitiet og det sivile politiet.

Selv om det er vognføreren, og ikke vognkommandøren, som fysisk fører stridsvognen, har vognkommandøren ansvaret for sikkerheten og mannskapet.

Politiet i Nord-Trøndelag ser meget alvorlig på ulykken, som lett kunne ha kostet ekteparet Knut og Elise Okkenhaug livet, skriver Adresseavisen.

Påtaleleder John Bjørås henviser til veitrafikklovens bestemmelser om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke voldes skade eller oppstår fare i trafikken.

- De som uaktsomt overtrer disse bestemmelsen kan straffes med bøter eller fengsel opp til 12 måneder, påpeker Bjørnås.

TOTALSKADD: Det gikk bra med ekteparet fra Grong. Foto: TRØNDER AVISA/Terje Solberg
TOTALSKADD: Det gikk bra med ekteparet fra Grong. Foto: TRØNDER AVISA/Terje Solberg Vis mer

- Dette var et av flere uhell under øvelsen Battle Griffin hvor stridsvogner har vært involvert. Derfor har øvingsledelsen besluttet å trekke flere stridsvogner ut av øvingsområdet og frakte dem på lastebiler.

(NTB)