Vogntog med 2,4 tonn høyeksplosiver i grøfta i Hedmark

Braste ut i grøfta for å unngå kollisjon med to personbiler og et annet vogntog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et vogntog lastet med 2,4 tonn høyeksplosiver braste ut i grøfta for å unngå kollisjon med to personbiler og et annet vogntog ved Grinder i Hedmark mandag ettermiddag.


- Man kan bare spekulere på hva som hadde skjedd hvis eksplosivene hadde blitt antent, sier en lettet operasjonsleder Hans Engh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Bortsett fra én person som ble kjørt til legevakten med ryggsmerter, ble ingen skadd i den dramatiske hendelsen like etter klokken 13.30 på riksvei 20 ved Grinder.

Ulykken skjedde da en bil kom kjørende sørover og skulle inn på en eiendom. Bilen stanset for motgående trafikk og også bilen bak stanset opp. Det klarte imidlertid ikke vogntoget som kom enda lenger bak.

- Vogntoget fikk ikke stanset, føreren svingte unna med trekkvogna, men hengeren måkte inn i personbilene. Den første bilen kom over i motgående kjørefelt der et nytt vogntog kom. Dette svingte ut i grøfta, men problemet var jo at det var lastet med 2,4 tonn høyeksplosiver. Det kunne blitt antent ved åpen flamme, sier Hans Engh.

Eksplosivene var forsvarlig sikret og pakket og skulle fraktes nordover for destruering.

Sprengstoffeksperter, brannvesen og politi var på plass på ulykkesstedet mandag ettermiddag.

(NTB)