- Vogntogene har ligget strødd

Svært glatt på veiene i nord.

GLATTE VEIER: To utenlandsregistrerte vogntog sperret E10 i Pettersenbakken ved Bjørnfjell, cirka to kilometer fra grensa til Sverige. Foto: Politiet
GLATTE VEIER: To utenlandsregistrerte vogntog sperret E10 i Pettersenbakken ved Bjørnfjell, cirka to kilometer fra grensa til Sverige. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært svært glatt på veiene nord i landet de siste dagene, og flere veier har vært stengt på grunn av det dårlige føret.

Akkurat nå sperrer to vogntog veien opp mot grensa til Sverige.

- På grunn av mildværet vi har hatt er det generelt glatt, men vogntogene gir oss spesielle utfordringer, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Mye kø Politiet jobber nå med å fjerne vogntogene, som sperrer både opp- og nedkjøring, opplyser han.

- Det danner seg veldig fort kø, men vi prøver etter beste evne å holde trafikken flytende, sier Munkvold.

Han opplyser at det ikke har vært noen alvorlige trafikkulykker i dag, tross de dårlige kjøreforholdene.

- Ligger strødt Også politiet i Helgeland har hatt det stritt med vogntog det siste døgnet. Først ble E6 i Mo i Rana sperret av et vogntog i går kveld. I dag tidlig sto to vogntog fast på E12, og på formiddagen ble E6 stengt på nytt, på grunn av to vogntog.

- Det har vært hektisk, med vogntog som har ligget strødd både her og der, sier operasjonsleder Trond Martiniussen ved Helgeland politidistrikt til NRK.

Flere personer er også sendt til legevakta med lettere skader etter to forskjellige trafikkulykker.

Frysende tåke Vakthavende meteorolog Sjur Wergeland ved Meteorologisk institutt i Nord-Norge opplyser at det er spesielt mildt i Nordland nå på grunn av mye vind fra sørvest.

- I tillegg har det kommet litt nedbør, og det er kulde i veibanen, så det har vært observert frysende tåke en del steder, sier Wergeland til Dagbladet.

Kjøreforholdene kommer trolig ikke til å bli stort bedre de neste dagene.

- Været vil holde seg mildt, med nedbør, og utover dagen i morgen blir det en vindøkning også, sier Wergeland.