Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vogntoget ble stoppet i stikkontroll. En søppelsekk i senga fikk tollerne til å måpe

- Det var ikke akkurat hverdagskost for oss.

STORBESLAG: Over 100 kilo hasj ble funnet i vogntoget. Nå må føreren møte i retten. Foto: Tollvesenet
STORBESLAG: Over 100 kilo hasj ble funnet i vogntoget. Nå må føreren møte i retten. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dansk vogntogsjåfør i 50-åra må i oktober møte i Sandefjord tingrett, tiltalt for grov narkotikavirksomhet. Det var sent på kvelden 17. juni i fjor at Tollvesenet ved kystbyen gjennomførte en stikkontroll ved fergeleiet.

Da Color Viking la til og føreren kjørte inn på kaia, ante de lite om at kontrollen skulle resultere i historiens største narkotikabeslag knyttet til Strømstad-ferga.

Over 100 kilo hasj

- Det var ikke akkurat hverdagskost for oss. Ikke var det godt gjemt heller. Mesteparten lå i en søppelsekk i senga i førerhuset, forteller seksjonssjef hos Tollvesenet i Sandefjord, Sven-Øystein Ferstad.

Utstyrt med mobil scanner, ble det raskt klart for kontrollørene at mannen ikke hadde alt på stell. Etter å ha avslørt funnet i senga, ble også en narkotikahund tilkalt.

Da hunden var ferdig med søket, lå det flere plastsekker og to bager med hasj på Tollvesenets bord. Vekta stoppet til slutt på 118,2 kilo.

- Det hender vi har store beslag i Larvik i forbindelse med båten til Sverige, men dette var sjeldent stort til Sandefjord å være, sier Ferstad.

REKORD: 118,2 kilo hasj ble resultatet av stikkontrollen. Foto: Tollvesenet
REKORD: 118,2 kilo hasj ble resultatet av stikkontrollen. Foto: Tollvesenet Vis mer

Tilbake i Danmark

Den tiltalte dansken ble etter beslaget varetektsfengslet på grunn av fare for bevisforspillelse, men er siden løslatt. Ifølge politiadvokat Pernille Nordendal har det pågått et internasjonalt samarbeid i forbindelse med saken.

- Vi har fått bistand fra dansk politi under etterforskninga. Til tross for det, har vi ikke klart å avdekke noe mer rundt beslaget eller andre involverte, sier hun.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Thomas Randby hos advokatfirmaet Elden, har tiltalte oppholdt seg i Danmark i påvente av at saken skal komme opp. Til Sandefjord blad sa advokaten i forbindelse med beslaget at hans klient har erkjent straffskyld for innførsel av et større parti hasj.

Randby sier onsdag til Dagbladet at det er lenge siden han har vært i kontakt med den danske mannen. Han vil derfor snakke med sin klient på nytt før han uttaler seg om tiltalen og den kommende rettssaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media