Vogntoget ble stoppet i stikkontroll. En søppelsekk i senga fikk tollerne til å måpe

- Det var ikke akkurat hverdagskost for oss.

STORBESLAG: Over 100 kilo hasj ble funnet i vogntoget. Nå må føreren møte i retten. Foto: Tollvesenet
STORBESLAG: Over 100 kilo hasj ble funnet i vogntoget. Nå må føreren møte i retten. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En dansk vogntogsjåfør i 50-åra må i oktober møte i Sandefjord tingrett, tiltalt for grov narkotikavirksomhet. Det var sent på kvelden 17. juni i fjor at Tollvesenet ved kystbyen gjennomførte en stikkontroll ved fergeleiet.

Da Color Viking la til og føreren kjørte inn på kaia, ante de lite om at kontrollen skulle resultere i historiens største narkotikabeslag knyttet til Strømstad-ferga.

Over 100 kilo hasj

- Det var ikke akkurat hverdagskost for oss. Ikke var det godt gjemt heller. Mesteparten lå i en søppelsekk i senga i førerhuset, forteller seksjonssjef hos Tollvesenet i Sandefjord, Sven-Øystein Ferstad.

Utstyrt med mobil scanner, ble det raskt klart for kontrollørene at mannen ikke hadde alt på stell. Etter å ha avslørt funnet i senga, ble også en narkotikahund tilkalt.

Da hunden var ferdig med søket, lå det flere plastsekker og to bager med hasj på Tollvesenets bord. Vekta stoppet til slutt på 118,2 kilo.

- Det hender vi har store beslag i Larvik i forbindelse med båten til Sverige, men dette var sjeldent stort til Sandefjord å være, sier Ferstad.

REKORD: 118,2 kilo hasj ble resultatet av stikkontrollen. Foto: Tollvesenet
REKORD: 118,2 kilo hasj ble resultatet av stikkontrollen. Foto: Tollvesenet Vis mer

Tilbake i Danmark

Den tiltalte dansken ble etter beslaget varetektsfengslet på grunn av fare for bevisforspillelse, men er siden løslatt. Ifølge politiadvokat Pernille Nordendal har det pågått et internasjonalt samarbeid i forbindelse med saken.

- Vi har fått bistand fra dansk politi under etterforskninga. Til tross for det, har vi ikke klart å avdekke noe mer rundt beslaget eller andre involverte, sier hun.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Thomas Randby hos advokatfirmaet Elden, har tiltalte oppholdt seg i Danmark i påvente av at saken skal komme opp. Til Sandefjord blad sa advokaten i forbindelse med beslaget at hans klient har erkjent straffskyld for innførsel av et større parti hasj.

Randby sier onsdag til Dagbladet at det er lenge siden han har vært i kontakt med den danske mannen. Han vil derfor snakke med sin klient på nytt før han uttaler seg om tiltalen og den kommende rettssaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer