Vogntoget ble stoppet i stikkontroll. En søppelsekk i senga fikk tollerne til å måpe

- Det var ikke akkurat hverdagskost for oss.

STORBESLAG: Over 100 kilo hasj ble funnet i vogntoget. Nå må føreren møte i retten. Foto: Tollvesenet
STORBESLAG: Over 100 kilo hasj ble funnet i vogntoget. Nå må føreren møte i retten. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En dansk vogntogsjåfør i 50-åra må i oktober møte i Sandefjord tingrett, tiltalt for grov narkotikavirksomhet. Det var sent på kvelden 17. juni i fjor at Tollvesenet ved kystbyen gjennomførte en stikkontroll ved fergeleiet.

Da Color Viking la til og føreren kjørte inn på kaia, ante de lite om at kontrollen skulle resultere i historiens største narkotikabeslag knyttet til Strømstad-ferga.

Over 100 kilo hasj

- Det var ikke akkurat hverdagskost for oss. Ikke var det godt gjemt heller. Mesteparten lå i en søppelsekk i senga i førerhuset, forteller seksjonssjef hos Tollvesenet i Sandefjord, Sven-Øystein Ferstad.

Utstyrt med mobil scanner, ble det raskt klart for kontrollørene at mannen ikke hadde alt på stell. Etter å ha avslørt funnet i senga, ble også en narkotikahund tilkalt.

Da hunden var ferdig med søket, lå det flere plastsekker og to bager med hasj på Tollvesenets bord. Vekta stoppet til slutt på 118,2 kilo.

- Det hender vi har store beslag i Larvik i forbindelse med båten til Sverige, men dette var sjeldent stort til Sandefjord å være, sier Ferstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer