<strong>IKKE KJØRBAR:</strong> - Da vi kom til stedet, viste det seg at sjåføren var såpass beruset at han ikke var i stand til å blåse vanlig alkotest. Derfor ble han tatt med til legekontoret for blodprøve, sier lensmann Bjørn Tore Grutle på Tynset. Illustrasjonsfoto / Colourbox
IKKE KJØRBAR: - Da vi kom til stedet, viste det seg at sjåføren var såpass beruset at han ikke var i stand til å blåse vanlig alkotest. Derfor ble han tatt med til legekontoret for blodprøve, sier lensmann Bjørn Tore Grutle på Tynset. Illustrasjonsfoto / Colourbox Vis mer

Vogntogsjåfør for full til å ta promilletest

Kastet opp ved siden av vogntoget da han ble sjekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den polske yrkessjåføren hadde delvis kjørt av veien på riksveg 3 sør for Alvdal, ifølge Arbeidets Rett. Dette skjedde tirsdag formiddag.

Helge Rønning fra Tynset Diesel rykket ut han fikk en henvendelse fra bileieren i Akershus å hjelpe vogntoget som hadde kjørt av veien. Han banket flere ganger hardt i bildøra, men ingenting skjedde.

Luktet sprit lang vei - Jeg fikk til slutt vekket sjåføren som lå og sov i køya. Det luktet tydelig sprit lang vei. Sjåføren kom seg til slutt ut av bilen og var tydelig beruset, han sjanglet ut og måtte kaste opp ved siden av vogntoget, sier en forskrekket Helge Rønning til Arbeidets Rett.

Tok nøkkelen Han sikret seg nøklene til vogntoget og ringte til politiet. Sjåføren kunne ikke et ord norsk. Han kjørte et norskregistrert vogntog som tilhører et firma på Nesodden.

Klarte ikke å blåse - Da vi kom til stedet, viste det seg at sjåføren var såpass beruset at han ikke var i stand til å blåse vanlig alkotest. Derfor ble han tatt med til legekontoret for blodprøve, sier lensmann Bjørn Tore Grutle på Tynset.

Sjåføren var heller ikke i stand til å bli avhørt på stedet. Han kunne ikke et ord norsk, og politiet mente han var for beruset.

- Hva slags straff risikerer sjåføren?

- Det kan bli en kombinasjon av bot og fengsel. På norske veier er det norske regler som gjelder, sier lensmann Bjørn Tore Grutle.

Kunne endt tragisk Grutle sier han er lettet over at det ikke skjedde en tragisk ulykke i forbindelse med kjøringen.

- Jeg er forskrekket over at slikt skjer, og det er ikke første gang vi har tatt berusede vogntogførere på riksveg 3, sier Bjørn Tore Grutle.

Etter at han hadde vært inne til blodprøvetaking ble den polske mannen dimittert. Politiet beslagla førerkortet og sier mannen kan vente seg bot og fengselsstraff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer