Vogntogsjåfør merket ikke påkjørsel

Kvinne døde momentant på Otta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 69 år gammel kvinne døde trolig momentant etter at hun ble overkjørt av et vogntog på Otta i Gudbrandsdalen i 10.40-tida i dag. Tømmerbilen forsvant etter ulykken, og store politistyrker lette etter den i hele distriktet.

– Klokka 12.54 ble vogntoget funnet av en politipatrulje ved Vinstra. Den sto i ro i veikanten. Sjåføren ble tatt med til Sel lensmannskontor, og han sitter akkurat nå i avhør, sier operasjonsleder Knut Vestby i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no i 16-tida.

– Sjåføren, som er 39 år og fra distriktet, er nå siktet for uaktsomt drap, forteller Vestby til Dagbladet.no i 21-tida.

Ulykken skjedde da det norskregistrerte vogntoget svingte ut på riksvei 15 ved Høybrua i Otta sentrum.

– På et eller annet vis har kvinnen kommet under bilen, muligens havnet hun mellom bilen og hengeren og ble overkjørt, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.

– Hun døde trolig momentant. Alt tyder på at sjåføren ikke merket at noe var galt, og han kjørte videre ut på E6, sier Vestby, som opplyser at sjåføren hadde motlys da ulykken skjedde.

– Han hørte et dunk, men trodde han hadde kommet borti fortauskanten, sier Vestby, som videre opplyser at etterforskningen fortsetter:

– Nå vil vi først gjennomføre de tekniske undersøkelsene av vogntoget og avhøre vitner, så vil vi ta stilling til om kvinnen skal gjennomgå rettsmedisinske undersøkelser, avslutter operasjonsleder Vestby.

ÅSTEDET: Politietterforskere sikrer tekniske bevis på ulykkesstedet i Otta sentrum.