Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vogntogsjåfør siktet etter ulykke

Tre personer omkom etter frontkollisjon mellom vogntog og buss.

FRONTKOLLISJON:  Et vogntog og en buss kolliderte på riksvei 7 i Ringerike kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FRONTKOLLISJON: Et vogntog og en buss kolliderte på riksvei 7 i Ringerike kommune. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et vogntog og en buss kolliderte på riksvei 7 ved Veme i Ringerike kommune rett før midnatt mandag. I alt 11 personer var involvert i ulykken.

To menn og en kvinne omkom. De tre var om bord på Sogn- og Fjordane-ekspressen.

Sjåføren av vogntoget er nå siktet etter ulykken.

- Han er i første omgang siktet for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3 i første omgang, som gjelder aktsomhet. Juristen får avgjøre om siktelsen skal utvides, opplyser operasjonsleder Ole Kristian Bekkedal ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Mannen opplyses å være islandsk statsborger, men vogntoget er norskregistrert.

- Han er siktet på grunn av utsagn han kom med på stedet, i tilegg til hvordan skadestedet ser ut- vogntoget står i motsatt kjørefelt, opplyser innsatsleder Erik Hvamstad til Dagbladets reporter på stedet.

Det var i alt ni personer i bussen. En mann og en kvinne ble sittende fastklemt etter ulykken. Begge ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter å ha blitt frigitt. Tilstanden er foreløpig ukjent. De to er begge nordmenn.

En russisk kvinne ble også innlagt til observasjon på Ringerike sykehus, opplyser politiet. Blant de andre involverte var det to dansker og en svenske. Disse tre kom tilsynelatende uskadd fra ulykken, men var til sjekk på Ringerike sykehus.

Ytterligere ett vogntog var involvert i ulykken. Dette vogntoget kjørte inn i ulykken, men traff ikke noen av de to kjøretøyene.

Det var i natt svært glatte veier og underkjølt regn i området.

FRONT MOT FRONT:  Sjåføren av vogntoget er siktet, på bakgrunn av utsagn på stedet og at vogntoget lå i feil kjørefelt. Foto: Tor Edvin Tangen
FRONT MOT FRONT: Sjåføren av vogntoget er siktet, på bakgrunn av utsagn på stedet og at vogntoget lå i feil kjørefelt. Foto: Tor Edvin Tangen Vis mer
Hele Norges coronakart