HAR FORTALT OM OVERGREP: Pater Reidar Voith i Porsgrunn gikk i helgen ut med navnet på presten som skal ha forsøkt å tiltvinge seg sex med ham da han var student på 1990-tallet.  


Foto: Alf Ove Hansen
HAR FORTALT OM OVERGREP: Pater Reidar Voith i Porsgrunn gikk i helgen ut med navnet på presten som skal ha forsøkt å tiltvinge seg sex med ham da han var student på 1990-tallet. Foto: Alf Ove HansenVis mer

Voith gikk ut med navn på angivelig overgriper

Etter å ha undervist barn i mendigheten, slapp han bomben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Pater Reidar Voith i Porsgrunn gikk i helgen ut med navnet på mannen han har anklaget for overgrep. Ifølge flere kilder er presten forvist til utlandet.

Etter høymessen på søndag opplyste Voith at han ville ha et møte med menigheten torsdag kveld der han vil informere om saken, skriver Varden.

Men allerede lørdag kveld, etter undervisning av barna i menigheten, orienterte Voith foreldre og foresatte om situasjonen.

- Og da fortalte du dem også navnet på overgriperen?

- Ja.

Overgrepene det er snakk om, er to tilfeller av forsøk på å tiltvinge seg seksuelle kontakt en gang på 1990-tallet. Voith var student, og den aktuelle presten var hans mentor. Voith valgte å ikke politianmelde saken, og han var tilfreds med hvordan kirken løste saken.

- Jeg hadde vært ferdig med denne saken i mange år. Men nå ringte altså VG og visste alt. Da bestemte jeg meg for å ta regien - og stå fram med min historie, sier Voith.

Siden saken ble kjent i forrige uke, har han latt seg intervjue av en rekke medier.

Presten skal ha blitt forvist i 2004 og bor nå i et kloster i Paris. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar. (NTB)