- VOITH ER TROVERDIG: Reidar Voith får støtte fra sin biskop, Bernt Eidsvig, i Den katolske kirke. Foto: Lise Aserud /Scanpix
- VOITH ER TROVERDIG: Reidar Voith får støtte fra sin biskop, Bernt Eidsvig, i Den katolske kirke. Foto: Lise Aserud /ScanpixVis mer

- Voith virker resignert

Biskop Bernt Eidsvig har snakket med Reidar Voith om personangrepene fra Pollestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har hatt en kort samtale med Voith på telefonen. Jeg fikk allerede i går vite at boka til Pollestad kommer og at den har en nokså entydig negativ analyse av Voith. Jeg ønsket å forberede ham på det, sier biskop Bernt Eidsvig til Dagbladet.

Pollestad sendte selv sin nye bok til sin tidligere venn Eidsvig, boka der han går til kraftige angrep på både biskopen selv og sogneprest Voith. Pollestad mener Voith var som en sønn for ham, men som begikk fadermord da han framsatte anklagene om voldtektsforsøk.

- Pollestad kommer med en rekke personangrep mot Voith i boka, hva er din kommentar til dem?

- Det virker som Pollestad beveger seg inn i fagfelt som ikke er hans, sier Eidsvig.

- Hvordan forholder Voith seg til angrepene?

- I den korte samtalen jeg hadde med ham, virket han fattet og noe resignert, sier Eidsvig, som sier at han foreløpig kun har fått referert innholdet i boka.

Kjell Arild Pollestad bruker mye plass i boka på en konspirasjon som går ut på at enkeltpersoner ønsket å bli kvitt ham. Biskop Eidsvig presiserer at han selv ikke var i Norge da den angivelige voldtektssaken kom opp første gang i 1996.

- Det er hans vurdering at enkeltpersoner ønsket å bli kvitt ham, og den er ikke uten holdepunkter.

- Jeg tror mye av forklaringen er at han ser dette fryktelig subjektivt. Pollestad blir veldig fort ferdig med andre menneskers synspunkter.

- Pollestad sier at han ønsker å bli venn med Voith igjen og at denne boka kan bidra til at de kan bli venner i sannhet. Hva tenker du om det?

- Da burde han kanskje vurdert om han skulle publisere denne boka. Sannheten er dessverre noe ingen kan definere uten motsigelser. Det er vanskelig for meg å si noe i det hele tatt. Det er en episode som to personer opplevde veldig forskjellig. To personer jeg i utgangspunktet tenker godt om.

- Jeg tillegger Voith troverdighet og mener han er en troverdig person. Det betyr ikke at han nødvendigvis ser alt i et objektivt lys, men det vil jeg ikke si om meg selv heller.

Dagbladet forsøkte gjentatte ganger å komme i kontakt med Reidar Voith, uten å lykkes.

- RESIGNERT: Biskop Eidsvig sier Reidar Voith er resignert etter Kjell Arild Pollestads siste bok. Foto: Alf Ove Hansen
- RESIGNERT: Biskop Eidsvig sier Reidar Voith er resignert etter Kjell Arild Pollestads siste bok. Foto: Alf Ove Hansen Vis mer