Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voksen gullfisk

Gullfisken på bildet er like stor som en katt. Nå vil «Bruce» i Guinness rekordbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To fiskeoppdrettere fra Hong Kong har avlet fram en gullfisk som er like stor som en katt. «Bruce» er en Rød Oranda og er 37,2 centimeter lang, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Enhver fiskeoppdretter drømmer om å ha den største fisken, sier Louis Chan, som sammen med broren Jackie er «foreldrene» til den enorme gullfisken.

Guinness har foreløpig ikke noen kategori for lengste gullfisk, men Chan-gutta har uansett sørget for kinesiske myndigheter før jul godkjente målene til «Bruce».

- Det er ikke gitt at all fisk kan bli så stor, selv ikke under optimale forhold. Vi kan forutse hvilke fiskeyngel som har potensiale, og deretter oppdra de riktig, sier Louis som ikke vil fortelle noe om dietten eller treningsmetodene til «Bruce».

Brødrene skal i juni presentere en ny rase gullfisk.

- Bak alle nye suksessfulle krysninger, er fem-seks fiaskoer, sier Louis.

Broren sier at det tar minst tre år å lage en ny avart. De siste to tiåra har oppdrettspionerene skapt 20 nye gullfiskarter.

GOLDEN FISH: Louis Chan holder den enorme gullfisken i hendene. Som om det var en katt...
Hele Norges coronakart