FÅR 32 NYE FLY: - Vi ekspanderer på den globale arenaen, konstaterer Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FÅR 32 NYE FLY: - Vi ekspanderer på den globale arenaen, konstaterer Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

Norwegian vokser og vokser, tross milliardtap i første kvartal

Vokser tross kjempesmell: - Det går veldig bra, sier Kjos om nye ruter

32 nye fly i 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian-sjef Bjørn Kjos legger nå i morges fram Norwegians resultater for første kvartal i år.

Slik Dagbladet skrev tidligere i morges, endte det med en skikkelig kjempesmell, med et minusresultat på 1,5 milliarder kroner.

- Fuelkostnader har gått i været, forklarte Bjørn Kjos da han for kort tid siden gikk på podiet på Felix konferansesenter, og la til:

- På prisen, så smeller det.

Svak vintersesong

Vintersesongen er vanligvis den dårligste for flyselskapene, og i år har Kjos og hans medarbeidere fått det ekstra tungt, med et bruttotap som i første kvartal er 100 millioner kroner verre enn forventet, ifølge TDN Finans.

I en pressemelding forklarer Kjos forverringen i driftsresultatet med høyere drivstoffpriser og ugunstig utvikling i norsk kronekurs mot britiske pund, euro og svenske kroner.

Men nå går det mot lysere tider.

- Bookingen for sommeren ser veldig bra ut, sier Kjos..

Vokser og vokser

Kortfattet fortalte Kjos om nye ruter mellom Irland, Norge og Skottland, og oppsummerte det slik:

- Det går veldig bra.

Minusresultatet kommer i en periode med fortsatt kraftig vekst, særlig i USA. I første kvartal fraktet selskapet hele 6,7 millioner passasjerer.

- Vi vokser på alle områder, sier Bjørn Kjos.

Og han ser ikke ut til å ha noen planer om å roe ned den enorme veksten i selskapet, som er i ferd med å bli en global aktører.

32 nye fly legges til flåten i 2017, deriblant ni Boeing 787-9 Dreamlinere.