- Voksne aner ikke hvor mye mobbing som foregår på barnas mobiler

Sandra Borch går til kamp for mobilfrie skoler

VIL HA MOBILFRI: Sandra Borch (Sp) stiller som byrådslederkandidat til høstens valg i Tromsø. Hennes hjertesak i årets valgkamp er mobilfrie barne- og ungdomskoler for å få slutt på mobil-mobbing. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIL HA MOBILFRI: Sandra Borch (Sp) stiller som byrådslederkandidat til høstens valg i Tromsø. Hennes hjertesak i årets valgkamp er mobilfrie barne- og ungdomskoler for å få slutt på mobil-mobbing. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Senterpartipolitiker Sandra Borch tar nå til orde for mobilfri barne- og ungdomskoler i Tromsø. Dersom hun får det som hun vil kommer man ikke lenger til å se mobiltelefoner ved noen av landets barne- og ungdomskoler.

- Jeg ser ingen grunn til at elever på barne og ungdomskolen skal ha mobilen med seg på skolen. Den skaper ofte dårlig konsentrasjon og er forstyrrende, sier Borch som stiller som byrådslederkandidat til høstens valg i Tromsø.

Hun støtter seg blant annet på en stor studie fra University of Texas i USA som ble lansert tidligere i sommer. Studien viser at skoler som har praktisert forbud mot mobiltelefoner i skoletiden, får elever som produserer bedre eksamenskarakterer og som oppgir at de trives bedre på skolen.

Vil bremse mobbing Hun lanserer forslaget først og fremst som et aktivt tiltak mot mobbing i skolen.

- Mobiltelefonen har blitt en ny og mer ukontrollert arena å mobbe på. Det er også langt vanskeligere for voksne å avdekke mobbingen som foregår på mobiltelefoner. Voksne aner ikke hvor mye mobbing som foregår på mobiltelefonene til barna deres, sier Borch som tidligere har snakket ut om mobbing og netthets mot seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.