Voksne må bruke bleier på toget

120 millioner kinesere på reisefot for å feire nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Kina har omkring 120 millioner fattige bønder strømmet fra landsbygda og inn til byene for å lete etter arbeid. Hva skjer når de vil hjem for å feire kinesisk nyttår?

Det blir omtrent verdens største folkeforflytning. Togene blir stappfulle, og passasjerene blir nødt til å bruke bleie, fordi de gjerne må gå opp til et døgn uten tilgang på do, melder China Daily.

- Under høytiden i fjor var det noen av passasjerene som nærmest gikk fra vettet på grunn av forholdene ombord på toget. Noen av dem hoppet av toget, rapporterer kinesiske medier.

I år starter kinesisk nyttår den 29.januar. Det er den største feriehøytiden i den kinesisk talende delen av verden, og familiegjenforeninger fører til lett kaotiske forhold i trafikken.

Supermarkeder i det sørlig Foshan meldte om 50 prosent økning i salg av bleier for togturene. Og på mandag satte jernbanen passasjerrekord med hele 3.8 millioner reisende.

MÅ DU SÅ MÅ DU: Med togturer på over 20 timer og stappfulle tog, er det kanskje ikke overraskende at salget av voksenbleier har økt med 50 prosent. Foto: Scanpix/Reuters
MÅ DU SÅ MÅ DU: Med togturer på over 20 timer og stappfulle tog, er det kanskje ikke overraskende at salget av voksenbleier har økt med 50 prosent. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
<B>FAMILIEGJENFORENING:</B> Kinesisk nyttår er tiden for familiegjenforening. Den store trafikken fikk myndighetene til å varsle «red level-emergency» på mandag.
<B>TETTPAKKET:</B> Mandag reiste 3.8 millioner med jernbanen i Kina.