- Voksne må ikke være feige

GJØVIK (Dagbladet): Glem den gamle autoritære stilen. Glem den frie barneoppdragelsen. Lytt til ungene, men tørr å være voksen nok til å ta avgjørelser enten du er mor, far eller lærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slik er oppskriften Britt Solheim, leder for Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG), byr på i debatten om barn og grensesetting.

- Foreldre og lærere må ikke være feige. De må huske på at unger er unger. Uansett hvor flinke barn er til å argumentere, må voksne være voksne nok til å bestemme til slutt.

Flinke lærere

Bioingeniør Britt Solheim (49), som er valgt til foreldrenes øverste leder, har fulgt nøye med i utviklingen i norsk skole i mange år.

- Jeg har hatt tre egne barn og to fosterbarn og har hatt anledning til å se på nært hold hvordan skolen fungerer. Klart at det finnes noen uheldige unntak, men de fleste lærere er flinke til å håndtere unger.

Foreldresjefen medgir at hun også kjenner til lærere som ikke makter å sette de grensene de skal overfor elevene.

- Enkelte lærere blir for demokratiske. De behandler elevene som om de var voksne. Når slike lærere får problemer med å holde ro i klassen, går de til motsatt ytterlighet og blir ekstremt strenge mot elevene. Det skaper naturlig nok forvirring og utrygghet hos barna, som igjen kan føre til at de mister respekten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer