Vokste opp i hønsegården

Kyllingmannen Sunjit (32) fra Fiji må lære å spise og snakke som et menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Historien er som tatt ut av en barnebok. Tarzan vokste opp blant aper, Mowgli ble oppdratt av ulver.

Men livshistorien til Sunjit Kumar fra Suva på Fiji er dessverre ikke et eventyr. Historien fra NBC News er bare tragisk.

Da han mistet begge foreldrene som liten gutt og ble overlatt til bestefaren, ble Sunjit stengt inne i hønseburet i flere år. Han hadde lite kontakt med mennesker, og tok i stedet etter hønsenes vaner og oppførsel.

Rømte

Til slutt rømte han fra hønsegården og ble fraktet til et lokalt gamlehjem, skriver The Observer. Men personalet visste ikke hvordan de skulle behandle ham, og for andre gang i livet ble Sunjit Kumar låst bort og overlatt til seg selv.

Nå har han omsider møtt et menneske som har tatt ham under sine beskyttende vinger. Elizabeth Clayton, opprinnelig fra New Zealand og president i Suva Rotary Club, har gitt 32-åringen en ny sjanse.

Hun forteller at legene ikke har funnet noen mentale defekter hos mannen, og at tilstanden hans kun skyldes årelang forsømmelse og misbruk.

- Satt som ei høne

- Han imiterte hønsene. Han satt som ei høne, han hakket i maten og hoppet omkring som en kylling. Han holdt hendene i hønseaktig positur, og han laget en lyd som liknet kaklingen til hønsene, noe han fortsatt gjør, sier hun.

Clayton har overtatt omsorgen for mannen, og sier at han har gjort store framskritt mot å lære seg å gå og snakke som et menneske.

LÆRER Å SPISE: Sunjit Kumar (32) vokste opp blant høns, og må lære å oppføre seg som et menneske.