Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vokter diktatorens eiendom

POZAREVAC (Dagbladet): Det er lukket og låst hos familien Milosevic i Pozarevac. Rundt den svære eiendommen bak de høye murene i sentrum av byen vokter spesialpoliti i svarte uniformer og pistoler i hylsteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykten er borte i Slobos hjemby

Bare øverste etasje av hovedhuset er synlig bak murer så høye som Berlinmuren. Flere steder er det montert kameraer og lyskastere.

- Slobodan Milosevic og kona Mirjana Markovic kom hit med politieskorte to- tre helger i måneden, men de hadde ingen kontakt med andre i strøket. De snakket aldri med oss. Sånn sett var de ganske kjedelige naboer, sier Sladjan Malinkovic (28), Milosevic-familiens nærmeste nabo.

Fra huset sitt kan han se Milosevics svømmebasseng, men han har aldri sett noen bruke det. «Slobo» og «Mira» hadde åpenbart ikke grønne fingrer, for aldri så han noen av dem drive med hagearbeid. Hunder og katter var heller ikke å se.

En gang holdt sønnen Marko høylytt fest, men helst holdt han dem i diskoteket «Madona».

Det ble markedsført som det største diskoteket på Balkan. I virkeligheten er det avlåste diskoteket en billig etterlikning av forlystelsespalassene i Las Vegas, for det meste malt i toalettrosa.

Ryktene forteller om ville kokainfester. Men kanskje er ryktene overdrevet, som de ofte blir om despoters angivelig overmenneskelige egenskaper og materielle luksus.