Vokteren av vår kollektive fornuft...

- Finansdepartementet skal ivareta den kollektive fornuft, fastslår finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Han har vært gjennom to særdeles hektiske uker, hvor en rekke forslag som vil avgjøre framtida for oss alle, har rast ut av hans departement - og stort sett blitt positivt mottatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Retningslinjer for moms på tjenester, nytt boligtakseringssystem, ny pengepolitikk og omlegging av budsjettpolitikken med oppsiktsvekkende nye handlingsregler for forvaltningen av milliardene i oljefondet.

- Grunntonen i alle reaksjoner er positiv. Jeg tror at våre forslag framstår som fornuftige og er forståelige for folk flest ... Må jeg passe på hvert ord jeg sier?

- Nei da, snakk i vei. Om økt bruk av milliardene fra oljefondet, for eksempel.

Åpner oljekrana

- Det blir ikke en veldig stor vekst år for år, vi skal jo bare bruke avkastningen, men over tid blir det en nivåforskjell.

(Som i parentes bemerket er beregnet til 230 milliarder kroner i løpet av ti år - et tall finansministeren lar passere uten kommentar: «Nivåforskjell??»).

Det er uansett smart gjort å åpne opp milliardkrana fra petroleumsfondet i et valgår.

- Det har ingenting med det å gjøre, sier finansministeren indignert.

- Vi foreslår dette som en naturlig del av langtidsprogrammet. Og løsningen vi landet på, framstår som fornuftig og forståelig, fordi den er basert på en jevn og forsvarlig innfasing av oljemilliardene i norsk økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer