Vokterrådet tilbyr avtale med Mousavi

Det iranske Vokterrådet skal ha tilbudt opposisjonsleder og presidentkandidat Mir Hossein Mousavi en avtale for å løse striden om presidentvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Samtidig har iranske myndigheter beslaglagt dokumenter og datautstyr hos et Mousavi-vennlig parti.

En talsmann for Vokterrådet, et geistlig råd med myndighet til å godkjenne eller forkaste politiske beslutninger i landet, sier at et spesialutvalg skal bli opprettet for å gjennomgå det omstridte valget 12. juni.

- Rådet ber Mousavi og en annen tapende presidentkandidat, Mehdi Karroubi, om å sende representanter til utvalget i løpet av 24 timer, sier rådets talsmann Abbas Ali Kadkhodaei, ifølge nyhetsbyrået ISNA.

Den tredje utfordreren i presidentvalget, Mohsen Rezai, sa lørdag ja til å sitte i utvalget og slo an en forsonlig tone.

- Jeg ønsker Vokterrådets beslutning velkommen, selv om det er sent. Hvis de andre sender sine representanter til utvalget, vil jeg også gjøre det, sa han.

Rezai trakk onsdag tilbake alle klagene sine på valget og begrunnet det med den «sensitive» situasjonen landet var kommet i.

Den reformvennlige avisen Etemad Melli skriver lørdag at representanter for myndighetene har gjennomført beslag i kontorene til partiet Oppbyggingens ledere, men sier ikke når hendelsen skjedde. Partiet ble dannet i 1995 av allierte av tidligere president Akbar Rafsanjani. Flere av partiets ledere er blitt fengslet etter presidentvalget.

(©NTB)