Voktes på fangebesøk

BERLIN (Dagbladet): I går tilbrakte Mirjana «Mira» Markovic (59) seks timer sammen med ektemannen Slobodan Milosevic (59). Verdens best voktede varetektsfange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mira var trøtt og humøret var svart som antrekket etter en lang reisedag og besøket i fengslet. Slobo var åpenbart i bedre humør.

- Det er klart at hun ikke er lykkelig. Hvordan kan hun være lykkelig? spurte Beograd-advokaten Dragoslav Ognjanovic, som fulgte med henne på flyet fra Beograd til Schiphol-flyplassen ved Amsterdam.

Men Ognjanovic fikk ikke være med inn i fengslet.

- Milosevic ville ikke snakke med meg. Han mener at han ikke trenger en advokat.

Seiersjustis

«Slakteren fra Balkan» nekter også hardnakket å lese dokumentene i saken mot seg. Han vil ikke ta imot advokater. For Milosevic er tiltalen ved FNs krigsforbryterdomstol og den forestående straffesaken «illegal seiersjustis», satt i scene av USA. Han vil heller lese verkene til den greske filosofen Sokrates og historiske bøker som Mira hadde med til ham sammen med klær og personlige effekter.

Hvert eneste ord de sa til hverandre, hver eneste berøring, ble nøye overvåket og registrert av betjenter fra FN-domstolen.

Vanlig borger

FN-domstolen har ingenting imot at Mirjana Markovic gir mannen moralsk støtte med sine besøk, men tar ingen sjanser. De fikk derfor ikke bruke det avskjermede besøksrommet som er innredet for ektefeller på besøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer