Voktet tyven med luftgevær

Brødrene Roger (16) og Petter (12) Czysz fra Fevik ordnet opp som de reneste Hardy-guttene da de kom hjem til et innbruddsherjet hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mens 12-åringen ble kommandert til å ringe politiet, strøk Roger opp på gutterommet og hentet luftgeværet. Han tok oppstilling ved døra og voktet den store innbruddstyven helt til politiet ankom.

Nifst syn

Mamma Kari Czysz var på helgetur til Sverige og var på vei hjemover søndag kveld da sønnene ringte og fortalte at de hadde kommet hjem til et innbruddsherjet hus.

Mens Petter snakket med moren, gikk Roger gjennom huset for å se om noe var stjålet.

Agderposten melder at Roger ble stiv av skrekk da han åpnet døra til Petters rom. Der lå en mann og sov midt i en haug med tøy.

- Innbruddstyven kviknet til og så meg rett i øynene. Men så la han seg til å sove igjen, forteller Roger.

Sluppet løs igjen

Der ble mannen liggende helt til politiet dukket opp. Tjenestemennene dro straks kjensel på den 32-årige mannen. Han var sterkt ruset og ble tatt med til stasjonen. Etter avhør ble han sluppet løs. Han husker svært lite av innbruddet.

HARDY-GUTT: 16 år gamle Roger Czysz tok oppstilling med luftgeværet og passet på den rusede innbruddstyven inntil politiet kom.