Du leser nå Dagbladet Pluss

Fredsprisvinner Juan Manuel Santos til Dagbladet:

- Vold har alltid vært en del av livet mitt

Det gjorde ham overbevist om at fred er nøkkelen til alle Colombias problemer.

PRISVINNER: Colombias president Juan Manuel Santos mottar Nobels fredspris i Oslo rådhus lørdag. Dagbladet traff ham i presidentpalasset i Bogota
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
PRISVINNER: Colombias president Juan Manuel Santos mottar Nobels fredspris i Oslo rådhus lørdag. Dagbladet traff ham i presidentpalasset i Bogota Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOGOTA (Dagbladet): - Jeg sov. Klokka var fire om morgenen og jeg hadde gått til sengs seint den kvelden. Min eldste sønn ringte meg. Han skrek i røret. Jeg trodde det hadde skjedd noe forferdelig, en ulykke eller en tragedie.

Så trodde den søvnige statslederen det hele var en spøk, slik de gjerne driver med i det colombianske presidentpalasset. Men da ringte telefonen på nytt. Denne gangen var det fra Den norske Nobelkomiteen.

- Da skjønte jeg at det var alvor. Vi hadde en lang samtale. De intervjuet meg til noen umiddelbare kommentarer. Jeg var så søvnig at jeg bare håper det var noe sammenheng i det jeg sa.

Nobelprisvinneren sitter på kontoret i presidentpalasset og forteller Dagbladet om den underlige og dramatiske uka i begynnelsen av oktober. Den historiske fredsavtalen med den marxistiske geriljaen FARC ville fått slutt på 52 år med krig i Colombia, men en folkeavstemning endte med et knepent «nei».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.