Vold i Allahs navn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN IMAM I DRAMMEN er pågrepet og siktet for vold mot barn på koranskolen. Barna skal ha blitt slått med en stokk om de kom for seint eller leste koranteksten feil. Politiet skal ha mottatt tips om at barn kan ha blitt utsatt for vold ved tre moskeer i byen. Saken ble kjent i går.

To dager tidligere, søndag, ble det arrangert dialogmøte om imamenes samfunnsansvar. På Litteraturhuset i Oslo var ingen imam fra Drammen til stede. I salen satt Norges mest kjente muslimske religiøse ledere, representanter for det unge muslimske Norge – og den mye omtalte tidligere helseminister under Taliban-regimet – og imam – Abdul Mohammed Rauf. Grunnen til at Utlendingsdirektoratet (UDI) vil kaste denne imamen ut av landet, er at han er dømt for vold mot datteren sin. På dialogmøtet tok fem imamer klar avstand fra vold mot barn og kvinner. Taliban-ministeren ble plassert i skammekroken. Og da professor Unni Wikan utfordret imamene om Koranens syn på menns rett til å slå sine koner, plasserte imam Najeeb Naz i World Islamic Mission skapet der det må stå: I Norge gjelder norsk lov foran alt annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer