RELATIVT ROLIG: Det har vært en del støy, noe vold og andre ordensforstyrrelser, men politidistriktene landet over melder om en ralativt rolig start på russefeiringa. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RELATIVT ROLIG: Det har vært en del støy, noe vold og andre ordensforstyrrelser, men politidistriktene landet over melder om en ralativt rolig start på russefeiringa. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Vold, matkrangel, støy og fulle russ

Sjekk om russen gjorde ugagn i ditt distrikt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den første offisielle russenatta ser ut til å ha gått relativt rolig for seg landet rundt.

- Ifølge leder ved Tryvann har det ikke vært noen større hendelser der i natt, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet etterforsker to anmeldte voldtekter fra stedet fra forrige uke.

Hun forteller at det var en voldsepisode ved McDonalds ved Ullevaal stadion i forbindelse med at det hopet seg opp mange russekjøretøy ved matstedet.

- Det ble en opphoping av kjøretøy der og en person fikk et slag i ansiktet, sier Walsø.

Vold i Vestfold Også i Sandefjord i Vestfold kom det melding om vold i natt. Klokka 03.11 fikk Vestfold politidistrikt melding om at en 19 år gammel mann var slått av russ i Sandefjord sentrum.

- Politipatruljen stanset russebilen. To personer er mistenkt for handlingen. Det er opprettet sak på forholdet og seks personer ble bortvist fra sentrum, skriver Vestfold politidistrikt i sin operasjonslogg.

I Hamar i Hedmark var det tilløp til bråk mellom russ og andre ungdommer i natt. Hedmark politidistrikt skrev klokka 03.02 i natt på Twitter at kranglingen skjedde på Tjuvholmen i Hamar.

- Tre patruljer dro til stedet og fikk roet det.

Bevisstløs jente Ved midnatt meldte Sunnmøre politidistrikt i sin operasjonslogg at ei russejente måtte hentes av ambulanse på et arrangement på Volsdalsberga. Det var mistanke om for mye alkohol, skriver politiet.

Adressa.no skriver at politiet i Nord-Trøndelag like før klokka 05 i natt fikk melding om en brann på en russecamp i Levanger i forbindelse med et arrangement der. Blant annet et telt tok fyr, opplyser politiet til avisa. Ingen personer ble skadd.

Andre steder har det vært klager på støyende russ i natt.

07.49: Gjøvik: Klage på høy musikk fra Gjøvik videregående. Politiet til stedet, russen slo ned lyden, skriver Vestoppland politidistrikt på Twitter.

Bergens Tidende skriver at det har vært bråk flere steder i og rundt Bergen natt til i dag.

- De fikk pålegg om å dempe seg, men det har vært en vanlig natt til 1. mai. Det er alltid litt. Du vet at det kommer, sier operasjonsleder Frode Kolltvei til BT.

Svartruss forstyrret natta 03.46: Kirkenes: Politiet i Kirkenes avsluttet en fest på Hesseng. Svartrussen forstyrret natteroen til andre beboere i området, skriver Østfinnmark politidistrikt på Twitter.

Nordlys skriver at flere russ ble kjørt hjem eller til sykehus i forbindelse med et arrangement i Sandnesdalen.

I løpet av natten meldte politiet om mye fyll, og oppfordret foreldre til å komme og se til sine «håpefulle».

- Russestyret var flinke til å holde orden, men det var flere mindreårige som ble kjørt hjem på grunn av fyll, sier operasjonsleder Sølve Johansen ved Øst-Finnmark politidistrikt til Nordlys.

Dårlige kjøretøy 03.15: Ulstein: Flere klager på russen som høg musikk i sentrum, heter det i operasjonsloggen fra Sunnmøre politidistrikt.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt melder på Twitter at russen deres har vært snille i natt ordensmessig.

Samtidig melder de på det samme sosiale mediet at kjøretøymessig har de ikke hatt alt på stell.

- To russebiler med dagsprøvekjennemerker ilagt kjøreforbud i Molde i natt. Begge fordi de ikke var omregistrert/hadde begjæringer, melder politiet.

Søndre Buskerud politidistrikt skriver i en generell twittermelding at det har vært en rolig natt til 1. mai i deres distrikt.

- Få meldinger på støy fra russ og andre ordensforstyrrelser.

Roser russen I Telemark var russetreff på Stevneplassen i Skien.

03.43: 800 - 900 russ til stede. To russ kjørt til sykehuset på grunn av sterk alkoholberuselse. En russ kjørt i ambulanse til sykehuset. Vedkommende hadde falt og slått seg i hodet.

- På russetreffet var det god stemning og ingen andre ordensmessige problemer, skriver operasjonsleder i Telemark politidistrikt i sin logg i natt.

I Østfold får russen ros av politiet.

- Russen i fylket har oppført seg fint, og har ikke lagt beslag på politiets ressurser i løpet av natten, sier operasjonsleder Bjørge Haugen til Fredriksstad Blad i morges.