BESKYTTES: To eldre kvinner ser på to noe yngre deltakere av Goth-festivalen i Leipzig i Tyskland i fjor. Foto: REUTERS / Thomas Peter / NTB scanpix
BESKYTTES: To eldre kvinner ser på to noe yngre deltakere av Goth-festivalen i Leipzig i Tyskland i fjor. Foto: REUTERS / Thomas Peter / NTB scanpixVis mer

- Vold mot gothere og punkere er hatkriminalitet

Politiet i England vil beskytte miljøene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag startet britisk politi å registrere angrep på personer som tilhører subkulter som gothere, punkere og emoer som hatkriminalitet, på lik linje med personer som blir utsatt for vold på bakgrunn av deres rase, religion eller legning, melder nyhetsbyrået AP.

Gothere kjennes ofte igjen ved at de kler seg i svarte klær og bruker hvit eller lys sminke. Punkere er ofte symbolisert med hanekam.

- Mennesker som ønsker å uttrykke sin identitet gjennom alternative subkulturer må ikke tolerere hatkriminalitet. Det er mange som har måttet tåle det hver dag, sier Garry Shewan i Manchetser-politiet.

Det er politiet i Manchester som har innført den nye registreringen. Formålet er å gi byens gothere og andre bedre beskyttelse. Som i Norge er ikke vold mot medlemmer av alternative subkulturer anerkjent som hatkriminalitet i England.

I 2007 ble gotheren Sophie Lancaster (20) drept av en gjeng tenåringer i en park i preston i England. Hun ble slått i hjel fordi hun kledde seg slik gothere gjør.

Da domstolen dømte to menn for drapet året etter betegnet dommeren det som hatkriminalitet.

Etter drapet ble det satt i gang en kampanje til hennes minne for å få slike angrep til å bli anerkjent som hatkriminalitet.

DREPT: Sophie Lancaster ble drept av to unge menn i 2007 fordi hun var gother. Foto: AP / Lancashire Police/ PA / NTB scanpix
DREPT: Sophie Lancaster ble drept av to unge menn i 2007 fordi hun var gother. Foto: AP / Lancashire Police/ PA / NTB scanpix Vis mer