Vold mot mor

Noe er åpenbart feil når rettsapparatet mener det er til barnets beste å ha kontakt med en far som truer med drap og bortføring av barnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe er åpenbart feil når mor kan miste den daglige omsorgen for barnet til nettopp den voldelige faren hun forsøker å beskytte barnet mot. Noe er åpenbart feil når mor kan ilegges dagsbøter for å holde barnet unna en voldelig far. Noe er åpenbart feil når en ikke betrakter vold som blir påført mor, med barna som vitne, som skadelig for barnet.

Noe er åpenbart feil når mor henvender seg til barnevernstjenesten fordi hun er redd for hva som skjer barnet under samvær og får som svar at det eneste de kan gjøre er å gå mor i sømmene fordi hun sender barnet til et samvær som er skadelig.

Noe er åpenbart feil når rettsapparatet mener det er til barnets beste å ha kontakt med en far som truer med drap og bortføring av barnet.

Kvinnen som skrev innlegget “Vold mot mor” i Dagbladet 7 januar bodde på krisesenter med tre barn på grunn av en voldelig mann. Jeg var så “heldig” å slippe krisesenter men bodde på hemmelig adresse grunnet alvorlige trusler framsatt av barnefaren. Det var til ingen nytte da han i retten fikk samvær med barnet.

Ettervirkningene av å sitte i rettsmøter etter rettsmøter, forklare og forsvare seg om hvorfor man ønsker noe så grunnleggende som trygghet for barnet, kan være like ødeleggende som åra hvor konstant redsel dominerte livet. Det som gjør situasjonen så unødig vanskelig er antydning om samværsnekt, samværssabotasje og mødrehegemoni.

Forståelse og aksept for hva man har gjennomgått og hjelp til å takle en hverdag som rettsapparatet har bestemt er ingen selvfølge.

Veien for å finne det kan være lang og vanskelig. Veien tilbake til en normal hverdag kan være like lang og vanskelig. Man har dessuten et barn som trenger hjelp, trygghet og omsorg for å takle den nye hverdagen. Det er skremmende å tenke på hva som ville skje barna hvis disse mødrene gjorde slik politikere og voldelige fedre gjør, nemlig fraskiver seg ansvaret.

Løfte til justisminister Knut Storberget om å sette vold mot kvinner og barn på dagsorden er bare tomme ord. Verken Storberget eller andre politikere vil se på de såkalte enkeltsakene hvor mor og barn er tvunget til et liv på rømmen på tross av at de øker i antall.

Det er feigt og det forteller kanskje noe om plassen mødre og barn har i samfunnet? Problemer forsvinner ikke selv om man lukker øynene. Gid det var så vel.

VOLD HJEMME: - Kvinnen som skrev innlegget “Vold mot mor” i Dagbladet 7 januar bodde på krisesenter med tre barn på grunn av en voldelig mann. Jeg var så “heldig” å slippe krisesenter men bodde på hemmelig adresse grunnet alvorlige trusler framsatt av barnefaren. Det var til ingen nytte da han i retten fikk samvær med barnet, skriver innsenderen av denne leserkommentaren.