HØYESTERETTSDOM: Nå har Høyesterett vedtatt at vold mot politihund er det samme som vold mot tjenestemann. Dette bildet er fra NM i politihund, som ble arrangert i Oslo i september.
Foto Morten F. Holm / SCANPIX
HØYESTERETTSDOM: Nå har Høyesterett vedtatt at vold mot politihund er det samme som vold mot tjenestemann. Dette bildet er fra NM i politihund, som ble arrangert i Oslo i september. Foto Morten F. Holm / SCANPIXVis mer

Vold mot politihund er vold mot tjenestemann

Hordalending dømt til 36 dagers fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hordalending ble bitt i armen av en politihund etter et mislykket innbruddsforsøk i fjor. Nå er han dømt til 36 dagers fengsel for å ha slått og sparket til hunden - en offentlig tjenestemann.

Mannen har forklart at han slo og sparket politihunden i redsel og panikk, men det er en forklaring Gulating lagmannsrett i sin andre behandling av saken ikke fester lit til, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Etter at Gulating lagmannsrett i februar frikjente mannen for å ha slått og sparket politihunden som hadde bitt seg fast i armen hans etter et mislykket innbruddsforsøk i fjor sommer, bestemte påtalemyndigheten seg for å anke den spesielle saken til Høyesterett.

I sommer kom landets øverste domstol fram til at feil lovanvendelse var brukt og at saken derfor måtte opp i lagmannsretten på ny. Høyesterettsdommerne presiserte dessuten at en polititjenestemann og en politihund opptrer som én enhet og at den firbeinte derfor er å betrakte som tjenestemann den også. Da mannen slo hunden, var det altså den ene delen av en todelt politienhet han utøvet vold mot.

I sin ferske dom konkluderer lagmannsretten med at det ikke er noen formildende omstendigheter i saken. Det var også skjerpende for straffen at mannen er domfelt flere ganger tidligere, blant annet for overtredelse av bestemmelsen om vold mot tjenestemann.


(©NTB)