Vold og husbranner nyttårsnatten

Oslo (NTB): Mange voldsepisoder og husbranner preget inngangen til det nye året rundt om i landet. Spesielt de store byene hadde det hektisk nyttårsnatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skamslo familie på tre

I Kristiansand døde en ungdom etter å ha falt utfor en skråning. I Bjerkreim i Rogaland fikk fire ungdommer brannskader da bilen de kjørte plutselig eksploderte. I Oslo ble en 27-åring stukket ned utenfor en restaurant på Aker Brygge. En mann er pågrepet. 27-åringen ble operert på Ullevål sykehus og fredag var situasjonen alvorlig, men stabil.

Bil eksploderte

Fire ungdommene ble brannskadd da en personbil eksploderte i Bjerkreim i Rogaland nyttårsaften. Politiet mener det nesten er utrolig at de fire overlevde eksplosjonen, som trolig skyldtes fyrverkeri. Ulykken skjedde mens bilen ungdommene satt i kjørte langs en bygdevei i Ognedal i Bjerkreim kommune.

Nyttårsaften ved 21-tiden ble et hus i Moss totalt utbrent. Politiet tror at en nyttårsrakett har forårsaket brannen i eneboligen. Ingen ble skadd.

Nyttårsnatten ble et bolighus i Fredrikstad totalskadd av brann. En nabo som forsøkte å slukke brannen fikk problemer etter å ha inhalert røyk. Brannen skyldes trolig feil ved det elektriske anlegget. Et annet sted i Fredrikstad har noen trolig forsøkt å sette fyr på et bolighus, men brannen var slukket da politiet kom til stedet.

Husløse

I Fana ved Bergen ble et bolighus totalskadd av brann. Også i Stange i Hedmark ble en familie husløse etter brann mens den største brannskaden i Oslo ble gjort på et garasjeanlegg i Østensjøveien der fire biler ble ødelagt.

Oslo brannvesen hadde i løpet av natta nærmere 30 utrykninger, de fleste gjaldt bare branntilløp. Mannskaper fra Oslo assisterte også ved en brann i Lier ved Drammen. Politiet i Drammen registrerte i alt tre mindre branner som var forårsaket av fyrverkeri.

Truet med våpen

Politiet har pågrepet en væpnet mann på Jevnaker i Oppland. Mannen skal ha truet sin samboer med våpen nyttårsaften. Mannen ble pågrepet mens han sov i samboerens leilighet ved 06.30-tiden første nyttårsdag. Det var samboeren som varslet politiet rundt klokken 23.00 nyttårsaften etter at hun kom seg ut av huset, opplyser lensmann Werner Karlsen på Jevnaker.

I Trondheim var det en rolig natt. En mindre brann på Hemne og et par tilløp til brann inne i byen var det hele.

Omfanget av vold er fortsatt størst i Oslo, selv om nyttårsnatten ikke var så ille som flere av lørdagskveldene før jul. I tillegg til den alvorlige knivbruken på Aker Brygge ble det registrert knivbruk også to andre steder i byen.