VOLDSOM KOLLISJON: Småbarnsfamiliens BMW ble helt smadret i den svært kraftige kollisjonen på fylkesvei 40 ved Folkestad i Volda kommune. Foto: KNUT ARNE AARSET/SUNNMØRSPOSTEN
VOLDSOM KOLLISJON: Småbarnsfamiliens BMW ble helt smadret i den svært kraftige kollisjonen på fylkesvei 40 ved Folkestad i Volda kommune. Foto: KNUT ARNE AARSET/SUNNMØRSPOSTENVis mer

Volda i sorg over småbarnsfamilie

Ungt par (24) og baby drept i voldsom kollisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Volda er sterkt preget av det som er skjedd; vi er en liten kommune, og nær sagt alle kjenner direkte eller indirekte til familien som omkom, sier Sunnmørs-kommunens ordfører Ragnhild Aarflot Kalland til Dagbladet.

Småbarnsfamilien Bjørn Ove Lillenes Eidså, Anette Ervik Oseberg - begge 24 - og sønnen deres, Johannes Oseberg Eidså (7 md.), døde da bilen de satt i, krasjet med en folkevognbuss ved ferjestedet Folkestad i går.

Tung dag
Det har vært en tung dag for ordføreren, som leder kommunens tverrfaglige omsorgsgruppe og personlig kjente de omkomne godt.

- De hadde en stor ung omgangskrets; Bjørn vokste opp her og har foreldrene boende i kommunen, forteller Kalland.

I går prioriterte hun å drive oppsøkende virksomhet mot vennemiljøet og familien, mens varaordfører Arild Iversen midlertidig tok ledelsen over omsorgsgruppa.

I dag var Volda kyrkje i to timer åpen for folk som ville komme og vise sin respekt for de avdøde.

- Frammøtet var stort; mange tente lys og la ned blomster, sier ordføreren.

Årsaken ukjent
Det er fortsatt uklart hva som skjedde forut for det voldsomme sammenstøtet mellom det unge parets BMW og den møtende VW Caravellen.

Tilsynelatende har BMW-en fått skrens og blitt truffet i sida av det møtende kjøretøyet.

Familien på fem i Caravellen - to voksne og tre barn - ble alle skadd og fraktet til Volda sjukehus. Ingen av dem har pådratt seg livstruende skader.

Sunnmørsposten skriver i dag at et vitne så BMW-en kjøre i høy fart før ulykken - men dette kan foreløpig ikke bekreftes av politiet.

Ressursmangel
- Dette er ikke verdens navle, og vi har veldig lav bemanning nå i påsken. Derfor kan vi ikke prioritere etterforskningen av ulykken før over høytida, sier Unni Vikebakk, jourhavende jurist ved Sunnmøre politidistrikt, til Dagbladet.

Vikebakk opplyser at det fortsatt gjenstår avhør av øyenvitner til ulykken. De tekniske undersøkelsene på ulykkesstedet ble unnagjort i går.

Ordfører Kalland opplyser at omsorgsgruppa vil stå til disposisjon for pårørende og venner i hele påsken.

- Vi oppsøker også vitner til ulykken, samt familien i den andre bilen, sier Kalland.

Den omkomne familien vil bli gravlagt når ferien er over.

• Omsorgsgruppa, ved helsesøster Toril Høydal og sokneprest Kjell-Roger Isene, kan kontaktes på henholdsvis telefonnummer 917 69 920 og 952 30 366.

ETTERFORSKER: Politiets tekniske etterforskere gjorde seg ferdig på åstedet i går. Den videre etterforskningen sinkes imidlertid av den lave påskebemanningen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
ETTERFORSKER: Politiets tekniske etterforskere gjorde seg ferdig på åstedet i går. Den videre etterforskningen sinkes imidlertid av den lave påskebemanningen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer