Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Voldelig mot barndomsvennen?

Shahid Rasool slo, sparket og truet meg med pistol, hevder barndomsvennen. - Han var min venn i 17 år. Jeg har aldri gjort ham noe vondt , sier tiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem snakker sant? Det var spørsmålet retten ville ha svar på da Shahid Rasool tok plass i vitneboksen klokka 10 i dag for å forklare seg. Mannen, som ifølge Rasool var en av hans beste kompiser i 17 år, har gitt politiet en detaljert forklaring om hvordan han ble tvangsbortført, lagt i håndjern, slått, sparket og truet med pistol. Voldsepisodene skal ha skjedd flere ganger.

- ALDRI! svarte Rasool, gang på gang.

Lurte folk

Mennene som nå står mot hverandre i retten ble kjent med hverandre tidlig på åtti-tallet. De vanket sammen, festet og trente kampsport sammen. Seinere ble Shahid Rasool livvakt for kameraten. Volds- og drapstrusler skal ha blitt daglig kost for kameraten allerede tidlig på 90-tallet, men ifølge tiltalte, kom truslene ikke fra ham.

- Han lurte boligsøkere til å betale mellom 500 og 800 kroner for å stå på en boligliste. Av 100 som betalte pengene for å stå på en liste, var det kanskje to som fikk bolig. Resten tapte pengene. Det var mange, mange misfornøyde kunder innom kontoret i Karl Johans gate i Oslo daglig. De måtte jeg ta meg av, sa Rasool.

- Hva slags snakk hadde du med kundene? ville aktor Nicolai Bjønnes vite.

- Jeg prøvde å overtale dem til å gi ham mer tid.

- Kunne ikke kameraten din overtale dem selv?

- Jeg vet ikke.

Livvakt

Fornærmede skal også ha unnlatt å betale regninger og lønninger til sine ansatte i boligfirmaet og restauranten han drev. Han fikk mange på nakken etter hvert.

- Til slutt turde han rett og slett ikke å vanke alene. Derfor ville han ha med meg, sa Rasool og forklarte hvordan det gikk til slik:

- Han ringte meg hele tida og fikk meg til å komme i drosje. Han betalte drosja, men jeg fikk ikke lønn. Bare en 100-lapp eller to. Livvaktoppdragene var en vennetjeneste, hevder Rasool.

I 1994 skal Rasool blitt medeier i boligfirmaet, til tross for at han etter eget utsagn ikke var flink til å lure kunder.

Tidligere forklaringer

Rasool er tiltalt for 140 tilfeller av grov vold, utpressing og terror. Da retten tok lunsjpause klokka 12 var 34-åringen bare kommet til det andre punktet i den omfattende tiltalen. Aktoratet brukte mye tid på hans tidligere politiforklaringer for å så tvil om troverdigheten hans i retten. Shahid Rasool holdt fast ved forklaringene i retten, uten å være ute på tynn is en eneste gang i løpet av timene han sto i vitneboksen. Fornærmede hevder at den første voldsepisoden fant sted i 1992. Vennskapet skal ha vart fem år til.

Aktor har bygd opp de første tiltalepunktene på offerets egne forklaringer. Det er ventet at forsvareren, advokat Fritjof Feydt, vil vektlegge at han mener fornærmedes troverdighet er heller tvilsom.

TILTALT: Rasool må svare for flere tiltalepunkter om grov vold i byretten. Selv hevder han at han er uskyldig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling