Voldelig tv-sjekker fengslet på nytt

Først ble han dømt til seks måneders fengsel for vold mot sin tidligere samboer - en kvinne han ble koblet med på «Reisesjekken». Få dager seinere skal han ha vært voldelig mot sin nye samboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen ble den 21. januar dømt til seks måneders fengsel for å ha brukket sin tidligere samboers finger i april 1998.

Han ble koblet med den tidligere samboeren i TVNorge-programmet «Reisesjekken» på vårparten i 1995. Da paret ble koblet av Helge Hammelow-Berg på skjermen, visste ikke kvinnen om at 40-åringen tidligere var dømt for en brutal voldtekt.

I dommen ble mannen frikjent for flere andre tilfeller av vold mot den tidligere samboeren. Hun vitnet i retten om flere voldsepisoder som fant sted rett etter at 40-åringen fikk dårlige nyheter fra politiet og rettsvesenet. Disse forholdene ble han frifunnet for.

Kastet ut

Få dager etter at 40-åringen mottok nyheten om den seks måneder lange fengselsstraffen, skal han ha havnet i krangel med sin nye samboer. Dette skal ha skjedd etter at de hadde vært på byen.

Krangelen oppsto i bilen da de var på vei hjem. 40-åringen kjørte bilen, og samboeren hevder at han regelrett kastet henne ut av bilen med vold. 40-åringen påstår på sin side at hun forlot bilen frivillig.

Hun ble funnet i forkommen tilstand av en politipatrulje, og fortalte da hva som angivelig hadde skjedd. Dette resulterte i at 40-åringen ble pågrepet og varetektsfengslet for en uke. Nå er han løslatt.

Ni dommer

40-åringen er straffedømt ni ganger, blant annet for to brutale voldtekter. Lagmannsretten dømte ham i desember 1998 til fire års fengsel og fem års sikring for den siste voldtekten.

De rettspsykiatrisk sakkyndige ga ham under den siste voldtektssaken diagnosen mangelfullt utviklede sjelsevner, og beskriver ham som farlig.