Voldelige av regn?

Politiet mener vi blir mer kranglevorne på byen når det er regn og gråvær. Vi snakker selvsagt om bergensere...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bergen merker nemlig at volden øker hver eneste helg det pøser ned, skriver Bergens Tidende. Og dermed burde det være bevist: Dårlig vær går på humøret løs.

Mangeårig vaktsjef ved Bergen politidistrikt, Osvald Nordvik, sier til avisa at tenningsterskelen blir lavere, betydningsløse detaljer setter sinnene i kok, og småknuffing utvikler seg oftere til slåsskamper.

Noe cellene på politihuset i Bergen Sentrum bar preg av i helga: natt til søndag overnattet 11 personer i fyllearresten. Blant dem er fem anmeldt for vold. Og i tillegg måtte politiet gripe inn i en rekke oppgjør mellom bergenske kamphaner.

Trenger vi å si at det høljet ned i Bergen i helga?

- På samme måte som vi merker at det blir mer vold og bråk i pøsregn, har vi atskillig mindre å gjøre de helgene det både er tørt og varmt. Vi har hatt flere godværshelger der folk har gått i trengsel på byen. Men når været er bra, er de fleste mye blidere. Slike kvelder og netter har vi gledelig få voldsepisoder, sier vaktsjef Osvald Nordvik til BT.

Mer vær? Se Dagbladet.nos egen værtjeneste!

<B>TELL TIL TI: Bergenserne bør kanskje titte opp på regnbuen av og til, så telle til ti. Det kan kanskje hjelpe mot aggresjonen.