Demonstrerer mot coronapass:

Voldelige protester i Frankrike

Franskmenn reagerer etter at det ble vedtatt en ny omstridt helselov. Den nye loven innfører obligatorisk coronapass for å gå på restaurant, kafé og bar.

DEMONSTRASJONER: Natt til mandag vedtok den franske nasjonalfosamlingen loven som innfører obligatorisk coronapass for å gå på restaurant, kafé og bar. Dette er det flere franskmenn som nå demonstrerer mot. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag demonstrerer flere tusen mennesker i Frankrike mot coronapass. I Paris bruker politiet tåregass og havner i basketak med demonstranter.

En politi- og sikkerhetsstyrke på rundt 3000 personer er utplassert i den franske hovedstaden lørdag. Det er tredje helgen på rad med gateprotester mot det såkalte coronapasset, som kan bli påbudt for adgang til blant annet restauranter og tog.

Ifølge BFM TV er tre politibetjenter skadet.

Foto: Alain Jocard / NTB
Foto: Alain Jocard / NTB Vis mer

Ny lov

Natt til mandag vedtok den franske nasjonalforsamlingen loven som innfører obligatorisk coronapass for å gå på restaurant, kafé og bar. Loven ble vedtatt etter flere dager med debatt, og vil tre i kraft i begynnelsen av august.

To vaksinedoser, en negativ hurtigtest eller nylig gjennomgått koronainfeksjon gir gyldig pass.

Vedtaket om den nye loven kommer etter en kraftig spredning av deltavarianten.

PROTEST: Det er forventet mer enn 150 000 demonstranter. Foto: Bertrand Guay / NTB
PROTEST: Det er forventet mer enn 150 000 demonstranter. Foto: Bertrand Guay / NTB Vis mer

Tredje helg med demonstrasjon

Dette er tredje helgen på rad hvor franskmennene velger å ta til gatene for å demonstrere mot den nye coronaloven. Demonstrasjonene har vært spredd over hele landet.

Forrige lørdag opplyste innenriksdepartementet at over 160 000 mennesker hadde tatt del i demonstrasjonen.

Demonstranter har hatt med bannere med buskap som «Frihet» og «Menneskerettigheter».

- Tiltakene innføres ikke for å gjøre vaksinering obligatorisk for alle, men for å få flest mulig av dere til å ta vaksinen, har president Emmanuel Macron tidligere uttalt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer