Voldelige ran hver natt

I løpet av juli var det 27 voldelige ran nattestid på Grünerløkka i Oslo. Det er nesten ett hver eneste natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste året har antall grove ran skutt i været, skriver Aftenposten Aften i dag. Aller verst er det nederst i den populære bydelen Grünerløkka ved Akerselva i Oslo.

I løpet av juli måned skjedde det hele 27 personran i området rundt Thorvald Meyers gate, Kuba, Toftes gate og Schous plass. Det utgjør 38 prosent av alle overfall i Oslo i løpet av juli.

- Dette området er dessverre blitt belastet med denne typen kriminalitet. Vi har merket en økning i løpet av det siste året, sier fungerende politiavdelingssjef Terje Haugstad ved Grønland politistasjon til Aftenposten aftenutgave.

Overfallene følger ofte samme mønster: To til tre personer, gjerne unge gutter ned helt ned til 15-årsalderen, oppsøker offeret på gata, vinner tillit, før de overrasker bytter med våpen eller trusler. Ranerne er som regel på jakt etter mobiltelefoner og kontanter, men har også truet til seg minibankkort og PIN-koder.

De fleste overfalle skjer mellom 23-tiden om kvelden til firetiden om morgenen.

- De aller fleste ofrene forteller at gjerningsmennene åpner med å være veldig høflige og korrekte. Noen ganger inviterer de på fest, sier Haugstad til Aftenposten.

Politiet har nå satt i gang et omfattende arbeid for å stanse ransbølgen på løkka, og ber folk vise aktsomhet.

- Slå følge med noen andre hvis du har sjansen, sier Haugstad.

I løpet av juli ble 20 personer pågrepet for overfall i Oslo. De fleste av de pågrepne var av somalisk, pakistansk eller tyrkisk opprinnelse. Mange henger i miljøet rundt «Eika» like ved Grünerløkka.

<B>ETT BRUTALT RAN HVER NATT: I bydelen Sofienberg/Grünerløkka bor det 26 000 mennesker. I juli var det 27 brutale ran der.