Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldelige sammenstøt i Nicaragua: Minst ti drept i protester mot regjeringen

Minst ti mennesker har mistet livet i voldelige protester mot planlagte pensjonsreformer i Nicaragua, opplyser regjeringen i det latinamerikanske landet.

FLERE DREPT: Demonstranter kastet stein og satte fyr på bildekk i Nicaraguas hovedstad Managua. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
FLERE DREPT: Demonstranter kastet stein og satte fyr på bildekk i Nicaraguas hovedstad Managua. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrasjonene omtales som de største siden Daniel Ortega ble president for elleve år siden. I løpet av to dager har protestene i hovedstaden Managua og andre byer krevd ti menneskeliv.

Blant de drepte er en 15 år gammel gutt, ifølge nyhetsbyrået DPA. Lokale medier melder at to universitetsstudenter også er blant dødsofrene.

Mange innbyggere er frustrert over reformforslaget ettersom det både fører til kutt i pensjonene og økte utgifter for både arbeidstakere og arbeidsgivere i det fattige landet.

Lørdag har regjeringen varslet at de vil starte en dialog for å løse krisen.

Den nye reformen innebærer at det innføres 5 prosent skatt på alderspensjon og uføretrygd, samt en økning i innbyggernes bidrag på sosiale ytelser til opptil 22,5 prosent.

OPPRØR: Nicaraguansk opprørspoliti barket sammen med studenter som protesterte på tredje dagen i Nicaraguas hovedstad Managua fredag. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
OPPRØR: Nicaraguansk opprørspoliti barket sammen med studenter som protesterte på tredje dagen i Nicaraguas hovedstad Managua fredag. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!