Voldelige ungdomsgjenger bekymrer Oslo-politiet

- Grupperingene finner en «feil» ved ungdommene og truer dem til å gjøre noe for å slippe unna bank.

POLITI: Oslo-politiet etterforsker flere saker hvor ungdomsgjenger står bak trusler og provosert vold. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
POLITI: Oslo-politiet etterforsker flere saker hvor ungdomsgjenger står bak trusler og provosert vold. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo etterforsker flere saker hvor ungdomsgjenger står bak trusler og uprovosert vold. Ofrene er også ungdommer.

Etterforskningsleder Anne Kristin Stakston Langvik ved Grønland politistasjon sier til ABC Nyheter at de siden jul har hatt rundt 20 saker som omhandler ran, vold og trusler fra ungdomsgrupperinger.

– Det er mye uprovosert vold, dessverre. Grupperingene finner en «feil» ved ungdommene og truer dem til å gjøre noe for å slippe unna bank, sier hun.

Senest i helgen skal 20 gutter skal ha sparket og slått en 15-åring til blods på Huk i Oslo – tilsynelatende uprovosert. Saken er en av flere som nå etterforskes av politiet.

– Det er unge gutter under 15 år og opp til 18 år som utsetter andre ungdommer for trusler, ran og vold. Det er ungdommer med forskjellig etnisk bakgrunn som går igjen, sier Langvik.

Ifølge etterforskningslederen har flere under 15 år begått alvorlig kriminalitet den siste tiden.

– Det er en ny trend at alvorligheten i sakene hvor ungdommer under 15 er innblandet, har endret seg veldig det siste året. Fra nasking, er det blitt alt fra voldtekter, ran og kroppskrenkelsessaker. Det er mye narkotika involvert, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer