Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Volden fortsetter i Brasil

52 personer er drept og 250 holdes som gisler etter to døgn med vold i Sao Paulo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Volden tiltok igjen søndag kveld da patruljerende politi og sivile tjenestemenn ble angrepet med granater og maskinvåpen. Ved et tilfelle ble det plassert dynamittladninger ved inngangen til en politistasjon. Dører og tak ble sprengt i fillebiter, melder BBC.

Stigende dødstall

Tungt bevæpnede gjenger har i over to døgn på rad ledet angrep rettet mot politistasjoner og fengselsbetjenter i Brasil. De fleste angrepene har funnet sted i delstaten Sao Paulo, som med sine godt og vel 42 millioner innbyggere er verdens tredje største by.

Politibetjenter har blitt angrepet ved politistasjoner, patruljeenheter og i sine hjem. 52 personer, deriblant 35 politibetjenter og fengselsvoktere, åtte sivile og seks mistenkte, er så langt fra offisielt hold bekreftet omkommet.

Historisk

Det har også vært opptøyer i flere enn 70 fengsler og over 250 personer, inkludert flere av de innsattes familiemedlemmer, holdes som gisler.

- De innsatte har ikke stilit noen krav og de skal heller ikek ha påført gislene noe skade. Mange av gislene er familiemedlemmer og velger å bli der i solidaritet, sier Jorge de Souza, pressetalsperson for departementet for fengselsforhold i Sao Paulo, ifølge AP. 


Overførselen av om lag 600 fanger til et nytt høyrisikofengsel regnes som årsaken til urolighetene.

Samlet sett regnes angrepene og fengselsopptøyene som den største bølgen av organisert vold i Sao Paulos historie.

BRUTALT: Ildpåsettelse ved et av de om lag 70 fengslene som har blitt åsted for opptøyer i Sao Paulo de seineste dagene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling