Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Volden i Kenya fortsetter

To personer drept av politiet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer skal ha blitt drept av kenyansk politiet i dag, da det kom til nye sammenstøt mellom politi og demonstranter, melder Reuters.Opptøyene var særlig voldsomme i Kisumu, landets tredje største by. Rasende horder av unge menn kastet stein på politiet, som svarte med tåregass og å avfyre våpen inn i folkemengden, skriver
The Times.

- Vi har fått inn flere personer med skuddskader, forteller en anonym lege til Reuters. 

Skutt etter 

Flere av demonstrantene satte fyr på en kiste påført den sittende presidenten, Mwai Kibakis navn.

Også i Mombasa og Nairobi brukte politiet tåregass mot demonstrantene.

I slumområdet Kibera utenfor Nairobi, ble tre menn skutt i bena da de prøvde å løpe vekk. Hovedstadens butikkeiere prøvde å sikre seg mot ødeleggelser ved å spikre igjen vinduer.

Politiet hadde lagt ned forbud mot onsdagens demonstrasjoner, og mange kenyanere valgte å holde seg innendørs av frykt for opptøyer og sammenstøt.

NYE OPPTØYER I DAG: Demonstranter i byen Kisumu satte fyr på en kiste påført preidient Kibakis navn. Foto: AFP
NYE OPPTØYER I DAG: Demonstranter i byen Kisumu satte fyr på en kiste påført preidient Kibakis navn. Foto: AFP Vis mer

Opposisjonsleder Raila Odinga (63) bryr seg imidlertid ikke noe om politiforbudet. Han har varslet at demonstrasjonene vil vare helt til valgresultatet blir rettferdig. Opposisjonen fremhever at de ønsker å demonstrere på en fredelig måte, men at det er politiet som provoserer fram volden, melder CNN.

En liten seier

Til sammen 600 personer er drept og 250 000 mennesker er drevet på flukt etter at opposisjonen beskyldte president Kibaki for å jukse under valget 27. desember i fjor.

Krisen i Kenya har svekket landets demokrati, hisset opp bistandsdonorene, skremt vekk turistene og skadet en av Afrikas mest lovende økonomier.

Kibaki har styrket sin posisjon som landets president ved å utnevne flere statsråder.

Opposisjonen vant på sin side en liten seier ved å vinne presidentskapet i nasjonalforsamlingen. Dette ble stemt fram i går, og under avstemmingen møtte Kibaki og Odinga hverandre for første gang etter valget, melder den kenyanske avisa The Standard. De skal ikke ha vekslet et eneste ord med hverandre.

Den amerikanske ambassadøren til Kenya uttalte onsdag at det er umulig å avgjøre hvem som vant valget.

- Vi har gjort vår egen analyse. Det den viser, er at resultatet var ekstremt jevnt. Uansett hvem som vant, så vant han mest sannsynlig ikke med mer enn maksimalt 100.000 stemmer, sier ambassadør Michael Ranneberger, ifølge NTB.

<B>SØNNEN ARRESTERT</B>: Denne kvinnen gråter etter at politet arresterte sønnen som kastet stein på bilister i slumområdet Mathare i Nairobi.
<B>HISSIG STEMNING</B>: Denne demonstranten hoppet opp på en bil som ble tent på ved en tidligere demonstrasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media