Voldsbølge mot homofile i USA

Republikansk guvernørkandidat vil forby homofile å undervise i New York.

OMSTRIDT GUVERNØRKANDIDAT: Carl Paladino er i hardt vær etter flere nedsettende kommentarer om homofile, og mange mener han er skyld i en økende homofob voldsbølge i New York. Foto: Scanpix
OMSTRIDT GUVERNØRKANDIDAT: Carl Paladino er i hardt vær etter flere nedsettende kommentarer om homofile, og mange mener han er skyld i en økende homofob voldsbølge i New York. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En rekke brutale angrep på unge homofile menn og sensasjonelle anti-homo-meldinger har rystet USA den siste tiden, skriver The Guardian.

Spesielt i New York-regionen, er problemet på vei opp, et område som normalt vil bli sett på som tolerante for homofile i både politikk og sosiale atferd.

Pisket og brent Nylig ble en 30 år gammel homofil mann i den fattige og medtatte bydelen Bronx i New York, kidnappet, slått, pisket og brent av mistenkte gjengmedlemmer. Ti av dem ier nå arrestert.

Foruten 30-åringen, som overlevde, ble også flere andre ungdommer som hadde forbindelser til mannen brutalt overfalt.

Konstant trussel Episoden er ikke enestående, men bare én i en serie av angrep på homofile som har rammet byen - og spesielt Bronx

- Vi lever med en konstant trussel om vold. Jeg ble forferdet, kvalm og sint over angrepene, men kan ikke si jeg ble overrasket eller sjokkert, sier 46-år gamle Charles Rice-Gonzalez, forfatter og forkjemper for homofiles rettigheter, til The New York Times.

Selv i hjertet av New York Citys pulserende homofile miljøet i Chelsea, har det vært angrep og trakassering, og en gjest på Stonewall Inn, der den moderne homobevegelsen ble grunnlagt i 1969, ble slått og ranet av menn som overøste ham med homofobe fornærmelser.

Politikk Samtidig har flere ledende republikanske politikere gått offentlig ut med nedsettende kommentarer mot homofili.

Senator i South Carolina, Jim DeMint, som er en av USAs mektigste republikanske politikere, har offentlig uttalt at homofile ikke skal få lov til å bli lærere, en erklæring som vinner sympati fra den republikanske guvernørkandidaten i New York, Carl Paladino.

- Er det normalt? På et møte med konservative ortodokse jøder, skal også Paladino ha sagt at homofile ikke skal undervise i skolen.

Meningene har skapt furore i media, og i flere talkshow har han snakket nedsettende om menn som  «gnir seg mot hverandre» under paraderm iført trange badebukser.

 - Er det normalt, spurte han en i et av TV-intervjuene.

Avledningsmanøver? Noen avviser Paladino meninger som en avveksling fra anklagene om utroskap og at han hadde sendt pornografiske bilder via e-post, som er rettet mot seg selv.

Homofile aktivister mener det er feil å neglisjere Paladinos kommentarer, og ser en konkret kobling mellom hans uttalelser og de voldelige angrepne den siste tiden.