Voldseksplosjon blant barn i Oslo

Antall anmeldelser for vold har økt med over 70 prosent fra i fjor blant barn i Oslo. Antall voldsanmeldelser er vesentlig høyere i første halvdel av 2023 enn i hele 2015 - året Raymond Johansen tok over makten i Oslo.

MASSESLAGSMÅL: 40-50 ungdommer deltok i et masseslagsmål på Norway Cup i forrige uke. Politiet beslagla knokejern, jernstang, hammer og luftpistol fra mindreårige ungdommer. Her holder politiet igjen tre ungdommer i etterkant av slagsmålet. Foto: Lars Eivnd Bones / Dagbladet
MASSESLAGSMÅL: 40-50 ungdommer deltok i et masseslagsmål på Norway Cup i forrige uke. Politiet beslagla knokejern, jernstang, hammer og luftpistol fra mindreårige ungdommer. Her holder politiet igjen tre ungdommer i etterkant av slagsmålet. Foto: Lars Eivnd Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Dagbladet har fått detaljert innsyn i anmeldelser av personer under 18 år i Oslo for første halvår i 2023.

Tallene viser en eksplosiv økning i vold utført av barn i hovedstaden.

Politimester Ida Melbo Øystese i Oslo skrev tirsdag en kronikk i Politiforum der hun slår alarm om kriminalitetsutviklingen blant barn i hovedstaden.

Hun ba også om mulighet for mer tvangsbruk i møte med yngre lovbrytere.

Øystese skrev videre at den totale økningen i antall anmeldelser mot barn i Oslo har økt med 18 prosent i første halvår i 2023 sammenliknet med snittet av de tre åra før pandemien (2017-2019).

Men i kategorien vold er økningen langt mer dramatisk, viser tallene Dagbladet har fått innsyn i.

40 prosent mer vold

Dagbladet gjør som Øystese og sammenlikner tallene for første halvår i 2023 med snittet for første halvår i de tre åra før pandemien. Tallene viser anmeldelser der gjerningspersonen er under 18 år.

  • Snitt alle voldsanmeldelser 2017-2019: 323
  • Voldsanmeldelser 2023: 457

Dette gir en økning på 41 prosent i 2023 sammenliknet med åra før pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer