Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsgjengene godtar mekling

Familien til drosjesjåføren som natt til tirsdag ble banket opp, vil gå til mekling med motparten for å forhindre nye voldsepisoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til mannen hevder volden var en hevnaksjon etter skytingen på Gardermoen sist måned. Onkelen til drosjesjåføren, Mohammed Akhtar Raja, var onsdag inne til avhør hos politiet. Der ble han og familien oppfordret til å gå til mekling med motparten for å sette en stopper på voldsspiralen mellom de ulike grupperinger i det norsk-pakistanske miljøet.

- Jeg sa mekling er greit, sier Raja til NRK.

Statsadvokat i Oslo, Erik Førde, har lang erfaring med straffesaker mot ulike gjengmedlemmer i hovedstaden. Han er positiv til utspillet om mekling, men sier til NTB at det ikke er nok for å løse konflikten.

- Det som er mye viktigere her, er at de eldste i det pakistanske miljøet, de som er eldre enn Mohammed Raja, går ut offentlig og sier at voldsutøvelse ikke løser noen ting. At man ikke taper ære eller ansikt ved å overlate dette til rettsvesenet å ordne opp i, sier Førde.

Shazad Raja, nevøen til Mohammad Raja, sier til NRK at selv om mekling ønskes velkommen, utelukker ikke det nye hevnaksjoner. Erik Førde reagerer sterkt på utspillet.

- En slik holdning er helt uakseptabel. På samme måte som det er uakseptabelt at Arshad Mahmood (som ble skutt på Gardermoen, red.anm.) kommer med trusler om hevn dersom politiet ikke gjør en jobb han er fornøyd med, sier Førde til NTB.

(NTB)

<B>ÅSTEDET:</B> En mann ble skutt i hodet utenfor avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen 20. juni.