Voldslørdag: fire pågrepet for våpentrusler

Politiet har hatt det travelt over store deler av landet. Tilsammen fire personer sitter i arresten for å ha truet med våpen. Det har vært brukt både maskingevær og hagle, og store politistyrker har vært satt inn for å hindre katastrofer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jæren

En mann i alderen 25-30 år fra Klepp på Jæren ble pågrepet i ettermiddag etter å ha truet med å skyte både seg selv og utrykningspersonell. Store politistyrker deltok i aksjonen for å pågripe mannen, men selve pågripelsen skjedde udramatisk.

Ifølge lensmannen i Klepp, Jens Sverre Knutsen, er den pågrepne i psykisk ubalanse. Politiet har tidligere hatt kontakt med mannen i forbindelse med psykisk sykdom.

- Det virker som om dette er blitt måten å rope om hjelp på, sier Klepp-lensmannen i en kommentar til ettermiddagens hendelse på Jæren. Han forteller at Austbø-drapene har gjort dypt inntrykk på politifolkene og at det er en voldsom belastning for politifolk og deres familier å bli kalt ut på oppdrag med trussel om våpenbruk.

To pågrepet i Oslo

Politiet måtte i ettermiddag sperre av flere kvartaler i området Trondheimsveien-Helgesens gate i Oslo, etter trusler om våpenbruk fra en leilighet i Helgesens gate 72. Det ble ikke løsnet skudd, opplyses det fra operasjonsleder Vidar Julstad ved Oslo politikammer.

Ca.kl.18.20 var de to mennene i leiligheten pågrepet og situasjonen var under kontroll, ifølge politiet.

Operasjonsleder Vidar Julstad framholder at politiet ca. kl.16.00 fikk flere meldinger om at det satt en mann i en åpent vindu og viftet med et AG-3 gevær. Vinduet vender ut mot Trondheimsveien.

Begge de pågrepne var ruspåvirket.

Hagle i Sandefjord

En mann på 35 år som forskanset seg med hagle i en enebolig syd for Sandefjord sentrum, overga seg til politiet etter to timer.

Mannen kom ut av huset med hendene over hodet kl 15.05 i ettermiddag. Han la igjen haglen inne i huset etter en forhandlingsrunde med politiet.

Det var 35-åringens mor som ringte politiet og sa at sønnen hennes hadde avfyrt et skudd ut av huset med hagle. Moren hadde flyktet fra huset, som ligger i et boligfelt, da hun ringte politiet.

Åtte politimenn omringet huset hvor mannen oppholdt seg. I løpet av det to timer lange dramaet truet 35-åringen med å skyte politiet dersom de nærmet seg boligen, opplyser politibetjent Terje Evje ved Sandefjord politidistrikt.

(NTB)