Voldsmann på rømmen

De etterlatte trodde Ismaiel Josef (20) satt bak lås og slå etter overfallet som førte til Ken Gøran Abrahamsens død i 1998. I fire måneder har Josef vært på rømmen - tross justisministerens forsikring om at han skulle få sin straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er helt vanvittig. Det kan ikke være sant, sier den avdødes samboer, Randi Solbakken, til avisa Nordlys.

Hun og Ken Gørans foreldre trodde alle at Ismaiel Josef satt inne etter å ha blitt dømt til 18 måneders fengsel i lagmannsretten. 20-åringen var fortsatt på frifot i starten av året etter at han hadde fått en ny voldsdom på seks måneder. Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for de pårørende, og saken ble tatt opp på høyeste politiske hold.

Ba om utsettelse

Ken Gøran-saken

Natt til 21. mai 1998 ville Ken Gøran Abrahamsen mekle mellom fire ungdommer i klammeri på Stortorvet i Oslo. Skrekkslagen så samboeren Randi Solbakken at han ble slått i brusteinen. Tre dager seinere døde Ken Gøran av skadene. I juni 2000 dømte lagmannsretten Ismaiel Josef til et år og seks måneders fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge. 2. mars 2001 ble Josef etterlyst via Interpol da han unnlot han å møte til fengsling. Siden har politiet ikke sett ham.

I mars kom brevet fra justisminister Hanne Harlem hvor hun uttrykte medfølelse og lovet at soninga ville begynne i nær framtid. Brevet var datert 5. mars - tre dager etter at soninga skulle begynt. Da hadde Josef allerede blitt etterlyst via Interpol over hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer