Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsmenn - ut!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Justisminister Odd Einar Dørum varsler en lovendring som innebærer at voldsmenn som går løs på sine nærmeste, skal kunne kastes ut av sitt eget hjem. Til nå har det vært kvinnene som har måttet flykte og søke ly hos venner eller på krisesentre når de er blitt utsatt for vold fra ektemann eller samboer. Forslaget til lovendring er en del av departementets arbeid med å forebygge vold mot kvinner og generelt bedre situasjonen for voldsofre.
  • Den Norske Advokatforening er skeptisk til forslaget og mener det innebærer en vesentlig svekket rettssikkerhet for påståtte overgripere. Justisdepartementet har ennå ikke utformet forslaget, og bør merke seg innvendingene som ligger i høringsuttalelsen. Målet må imidlertid være en ordning hvor den som blir kastet ut av sitt hjem, blir det etter lov og dom. I dag råder den sterkestes rett på hjemmebane.
Hele Norges coronakart