Voldsnatt i Oslo - fem skadd

En 17 år gammel gutt er alvorlig skadd etter å ha blitt slått med en planke full av spiker i en leilighet på Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. Ytterligere to menn ble skadd i det samme oppgjøret, og to andre menn ble skadd i andre voldsepisoder i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var like før klokken 02.00 i natt at politiet fikk melding om oppgjøret på Lindebergåsen. Da de kom til leiligheten i Ole Reistads vei, fant de to unge menn med kuttskader.

Den ene, en 17-åring, var slått med en planke full av spiker. Han ble brakt til Ullevål sykehus med alvorlige skader i brystregionen. Mannens tilstand er tidlig i dag stabil, får NTB opplyst ved Ullevål sykehus.

Fire pågrepet

I leiligheten fant politiet også en 19 år gammel mann som var blitt stukket med kniv. Han ble kjørt til Ullevål sykehus med stikkskader i ryggen og den ene armen. Han lå tidlig søndag morgen til observasjon på Ullevål sykehus, og tilstanden hans var stabil.

Kort tid etter oppgjøret på Lindebergåsen pågrep politiet fire menn som er mistenkt for å ha skadet de andre. De ble pågrepet ikke langt fra leiligheten hvor de skadde ble funnet.

En av de fire hadde mindre kuttskader, og ble brakt til sjekk på Legevakten i Oslo.

- Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til oppgjøret. Vi vil avhøre de fire som er pågrepet snarest mulig, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Opersjonssentralen i Oslo til NTB. Politiet i Oslo hadde det travelt i natt, og fikk melding om flere alvorlige voldshandlinger. Litt før oppgjøret på Lindebergåsen, ble en mann alvorlig skadd i Bogstadveien på Majorstua.

Han kranglet med en annen mann, som slo den første med en knust flaske. Mannen fikk alvorlige skader i ansiktet og på halsen, og ble kort tid etter brakt til Ullevål sykehus.

Mannens tilstand er søndag morgen ukjent. Det er heller ikke kjent hvorfor de to begynte å krangle.

- Det så stygt ut. Det kunne ha gått riktig ille, sier Ølstad til NTB.

Litt før klokken halv fire i natt, ble en mann stukket med kniv i en leilighet i Kjølberggata på Tøyen. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet kort tid senere. Det er foreløpig ukjent hvor alvorlig skadd offeret er, og politiet vet heller ikke noe om årsaken til knivstikkingen.

(NTB)