Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsom brann i Kristiansund

Et bryggekompleks på Innlandet i Kristiansund er brent opp og det er stor fare for fortsatt spredning. Det har vært branntilløp i flere bolighus og beboere i nærområdene har blitt evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Brygga var fullstendig overtent. Til sammen fire bygninger i et kompleks på Lossiusbrygga er utbrent. Brannmannskapene begynner å få en viss kontroll over denne brannen nå, men det er fortsatt stor fare for spredning, opplyste politiinspektør Frederik Meringen i Nordmøre politidistrikt overfor Dagbladet.no i 23-tida.

I 20:30-tida hadde brannen spredt seg over over sundet, til tre eller fire bolighus på Nordlandet et par hundre meter unna. For disse bolighusenes del fikk imidlertid brannmannskapene ganske raskt kontroll, opplyste Meringen.

Den kraftige vinden skaper store problemer for brannmannskapene, og det er fortsatt stor fare for at brannen kan spre seg ytterligere. Gnistregn og brennende nedfall blir ført over sundet med vinden.

- Deler av brygga har allerede rast sammen. Det skaper mer brennende nedfall som kan gi enda større problemer, sa Meringen.

Beboere evakuert

Beboerne i Sjursvik, ikke langt unna den brennende brygga, har blitt oppfordret til å evakuere husene sine. Til sammen var 27 personer fra Sjursvika evakuert i 23-tida, opplyste Meringen.

Beboerne på Nordlandet ble først oppfordret til å bli ved husene og se opp for gnister. Seint i kveld ble imidlertid også beboerne i husene ned mot sjøen på sørvestasida av Nordlandet evakuert.

- Vi henstiller til øvrige folk som bor på Nordlandet om å lukke vinduene, se nøye opp for gnister fra brannen og ha slukningsutstyr i beredskap. Det er stor røykutvikling og mye røyk og gnister som driver med vinden mot husene, sa Meringen.

PVC-røyk

- Det kommer også mye giftig røyk fra brannstedet. Det skal ha vært lagret plast med PVC-innhold i brygga, sa Meringen.

Sivilforsvaret er kalt ut, og det samme er brannmannskaper fra Kvernberget flyplass, brannmannskaper fra Gjemnes og Eide samt Røde Kors-mannskaper. En båt ligger også utenfor brygga og hjelper til med slokningsarbeidet, opplyste Meringen.

Flammene fra den voldsomme brannen lyser opp det meste av byen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 18:40. Da var brygga allerede i full fyr.

Brygga eies av Lofotkompaniet, og bygningen skal ha inneholdt trevirke og klippfisk, samt PVC-holdig plast. Brygga ligger på øya Innlandet, like utenfor sentrum i Kristiansund, og bare et par hundre meter unna boligfeltene på Nordlandet.

Det var i 23-tida i kveld ennå ikke meldt om noen personskader, ifølge politiet.

Det overtente bryggekomplekset skal være rundt 150 år gammelt og verneverdig. I tillegg ligger en 300 år gammel tregård like ved.

Hele Norges coronakart